Matovič neponúkol prezidentke žiadne riešenia vládnej krízy!

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 19:08 • 2 min
Matovič neponúkol prezidentke žiadne riešenia vládnej krízy!

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová požiadala premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby čo najskôr ukončil koaličnú aj vládnu krízu.

slovakia

left justify in out

Urobila tak na ich dnešnom stretnutí. Podľa prezidentky Slovensko potrebuje v čase krízy plne funkčnú a výkonnú vládu. Vládna kríza je podľa nej o to závažnejšia, že sa deje v súbehu s pandemickou krízou.

 

„Konflikty sledujeme mesiace. Vládna kríza trvá dva a pol týždňa a na každom dni tak záleží. Preto som požiadala predsedu vlády, aby ukončil koaličnú krízu čo najskôr," poznamenala.

 

Ľudia čelia každý deň úmrtiam svojich blízkych, ekonomickým dopadom, neistote a nárastu chudoby. Hlava štátu sa dnes stretla aj s ministrami za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Richardom Sulíkom a Branislavom Gröhlingom.

 

img

Čaputová podotkla, že v posledných týždňoch absolvovala množstvo rokovaní s koaličnými lídrami a niektorými ministrami. „Poznám ich stanoviská a oni poznajú to moje,” doplnila.

 

Prečítajte si tiež: Sulík potvrdil prezidentke stanovisko SaS. Ak Matovič nepodá demisiu, strana odchádza z vlády

 

Zdôraznila, že situácia dospela do krajnosti, keď dve strany vyzvali na odchod predsedu vlády a hroziacu menšinovú vládu odmieta hnutie Sme rodina.

 

Matoviča si dnes pozvala preto, aby si od neho vypočula, ako sa chce postaviť k riešeniu tejto kritickej situácie. „Nateraz pre mňa nemal konkrétnu odpoveď,” dodala prezidentka.

 

img

Vládna kríza trvá už dva a pol týždňa a podľa jej slov Slovensko potrebuje okamžité zmeny v riadení pandémie, v komunikácii, ale aj „okamžité zmeny v ešte intenzívnejšej pomoci ľuďom, lebo chudoba a život v strachu začína byť novou epidémiou”.

 

Inak hrozí, že Slovensko bude patriť medzi najhoršie krajiny vo svete, kde zomiera najviac ľudí na pľúcne ochorenie Covid-19. 

 

„Tento kritický stav je sprevádzaný nestabilitou a oslabením fungovania vlády či chaosom, ktorý má svoje konkrétne obete," povedala prezidentka.

 

Poukázala aj na nutné zmeny vo vakcinácii, „ktorá nebude nedôstojným zápasom o život”. "Treba ukončiť agóniu, treba konať, je najvyšší čas," uzavrela prezidentka. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Prezidentka diskutovala s Matovičom o vládnej kríze. Detaily ich rozhovoru premiér odmietol komentovať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies