Minister obrany sa ospravedlnil Ivete Radičovej. Jej slová prekrútil, ako mu to vyhovovalo

NETKY.SK • 6 Marec 2021, 10:35 • 2 min
Minister obrany sa ospravedlnil Ivete Radičovej. Jej slová prekrútil, ako mu to vyhovovalo

BRATISLAVA – Minister obrany Jaroslav Naď sa musel ospravedlniť bývalej premiérke Ivete Radičovej.

slovakia

left justify in out

Expremiérka sa ohradila voči vyjadreniam, ktoré zneužil predseda vlády Igor Matovič na tlačovej besede. Tentokrát ide o doslova nezmyselný konštrukt.

 

Za "všetko" môže Sulík

Podpredsedu vlády a ministra hospodárstva Richarda Sulíka aobvinil, že je zodpovedný za smrť investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

 

Dôvodom podľa premiéra je povalenie vlády v roku 2012, ktoré sa inicioval práve Sulíkovi pre Euroval a ktoré uvoľnilo politickú cestu strane Smer-SD.

 

Túto nezmyselnú mantru si však osvojil aj minister obrany Naď, ktorý ju začal opakovať. Voči tomu sa však ohradila bývalá politička Iveta Radičová, na ktorej údajné vyjadrenia sa mal odvolávať aj premiér Matovič.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ukrajinci nám poriadne spočítali Matovičove výroky! Na budove konzulátu nám nechali "jasný" odkaz

 

Prekrútené vyjadrenia

Reakcia však na seba nenechala dlho čakať a za zneužívanie Radičovej výrokov sa musel šéf rezortu obrany ospravedlniť.

 

„Dnes sa pani Iveta Radičová ohradila proti mojim slovám, že Igor Matovič v podstate len zopakoval jej slová z rozhovoru v roku 2019,“ napísal Naď v príspevku na Facebooku.

 

 

Ako ďalej napísal, berie do úvahy jej vysvetlenie slov, ktoré vtedy povedala. „Ospravedlňujem sa jej za zlé vyhodnotenie jej slov, že “Ak by sme súboj v roku 2010 vyhrali, Kuciak s Kušnírovou tu dnes mohli byť,” dodal Naď.

 

Prečítajte si tiež: Matovič sa postavil na stranu Szijjárta, vicepremiérka Remišová zase súhlasí s kritikou Korčoka

 

"Úprimné ospravedlnenie"

Doplnil, že sa len opieral o Radičovej vyjadrenia o tom, že to bol práve Richard Sulík, kto povalil vládu.  

 

„Tým pádom mi logicky vyšlo, že keďže Sulík podľa jej vyjadrení zhodil jej vládu, tak sme ten súboj v roku 2010 nevyhrali a ďalej to už poznáte... Vďaka tomu prišla mafia k moci na 8 rokov a skončilo sa to vraždou nevinného novinára a jeho snúbenice,“ obhajuje sa minister obrany.

 

„Ak som to teda nesprávne pochopil, tak sa úprimne pani Radičovej ospravedlňujem. Nižšie prikladám screenshot z jej rozhovoru v roku 2019,“ uzavrel Naď.

 

Treba dodať, že aj napriek tomu, že to bol Sulík, kto nepodporil pred 9 rokmi vlastnú vládu, čo viedlo k predčasným voľbám, Iveta Radičová nikdy nespojila smrť mladého páru s ministrom hospodárstva

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies