Japonské médiá vystrašili športovú verejnosť. Bude olympiáda v Tokiu bez fanúšikov zo zahraničia?

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 19:45 • 2 min
Japonské médiá vystrašili športovú verejnosť. Bude olympiáda v Tokiu bez fanúšikov zo zahraničia?

TOKIO - Zatiaľ to nie je oficiálna definitíva, ale viaceré indície naznačujú neúčasť fanúšikov zo zahraničia na olympijských hrách v Tokiu. Japonské noviny Mainiči Šimbun informovali, že rozhodnutie o vylúčení zahraničných fanúšikov je už na svete, ale zatiaľ sa o ňom verejne nehovorí. Organizačný výbor OH chce o tom oficiálne informovať do konca tohto mesiaca.

slovakia

left justify in out

"V súčasnej situácii s pandémiou koronavírusu vo svete nie je možné, aby do Japonska pricestovali fanúšikovia zo zahraničia," citovali spomenuté noviny nemenovaného člena japonskej vlády.

 

Rokovanie piatich 

Správu zverejnili len hodinu pred začiatkom online rozhovorov medzi piatimi zainteresovanými stranami - členmi Medzinárodného olympijského výboru, Medzinárodného paralympijského výboru, tokijskou metropolitnou vládou, ústrednou vládou Japonska a organizačným výborom OH v Tokiu. Šéf MOV Thomas Bach ešte pred začiatkom rozhovorov naznačil, že fanúšikovia budú jednou z kľúčových tém a že sa očakávajú tvrdé rozhodnutia.

 

img


Napriek negatívnym ohlasom verejnej mienky Japonci zatiaľ pevne stoja za rozhodnutím usporiadať olympijské hry s ročným odkladom v termíne 23. 7. - 8. 8. 2021. Organizátori odmietajú plán "B" a sú odhodlaní najväčší sviatok športovcov na druhý pokus hostiť bez ohľadu na závažnosť pandemickej situácie v Japonsku a vo svete.

 

Sú si vedomí, že musia prichýliť 11-tisíc športovcov počas olympijských hier a ďalších 4400 počas paralympijských hier, ale okrem toho aj tisícky trénerov, rozhodcov, zástupcov sponzorov, médií a VIP hostí.

 

img


Japonskí organizátori sú pripravení zvládnuť aj zvýšené náklady, ktoré vyplývajú z ročného oneskorenia hier. Prezident MOV uviedol, že je povzbudzujúci vysoký počet národných olympijských výborov, ktoré informovali o očkovaní svojich športovcov proti ochoreniu COVID-19. Bach už predtým viackrát uviedol, že prednostné očkovanie športovcov - olympionikov nebude povinne vyžadovať, ale v prípade, že sa tak udeje, tak to podporí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies