Takmer polovica zamestnancov škôl nedostala od zamestnávateľa žiaden respirátor

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 13:27 • 2 min
Takmer polovica zamestnancov škôl nedostala od zamestnávateľa žiaden respirátor

SLOVENSKO - Učitelia žiadajú dostatočné množstvo respirátorov. Takmer polovica zamestnancov škôl nedostala respirátor.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenská komora učiteľov upozornila na fakt, že skoro polovica "školských" zamestnancov nedostala od zamestnávateľa respirátor. Prezident komory Vladimír Crmoman priblížil, že uskutočnili online anketu vybavenosti učiteľov ochrannými pomôckami proti šíreniu ochorenia Covid-19.

 

img

 

Na prieskume sa od 14. do 28. februára zúčastnilo 331 zamestnancov škôl. Z ankety vyplýva, že 45 percent z nich nedostalo od školy žiaden respirátor a 23 percent žiadne rúško.

 

img

Šesť percent opýtaných v odpovediach uviedlo, že dostalo od zamestnávateľa jedno rúško a 13 percent oslovených obdržalo jeden respirátor. Crmoman sa odvoláva na uznesenie vlády z 5. februára, ktoré uložilo predsedovi Správy štátnych hmotných rezerv SR povinnosť zabezpečiť potrebný počet respirátorov a ochranných štítov pre zamestnancov škôl a školských zariadení.

 

img

Komora opätovne vyzýva vládu, zriaďovateľov a samotné vedenia škôl, aby zmenili svoj prístup k ochrane zdravia zamestnancov škôl. Súčasne žiadajú dostatočné množstvo respirátorov pre zamestnancov, ktoré musia zodpovedať odporúčaniam výrobcu respirátorov k ich životnosti a dĺžke pobytu zamestnanca na pracovisku.

img

 

Súvisiaci článok: Matovič žiada ľudí, aby boli opatrní. Obchádzanie systému nie je riešením



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies