Austrálčan spreneveril v New Yorku milióny dolárov

NETKY.SK • 5 Február 2021, 17:10 • 2 min
Austrálčan spreneveril v New Yorku milióny dolárov

USA - Federálny súd v newyorskom Manhattane vo štvrtok uznal vinným z podvodu s cennými papiermi 24-ročného Austrálčana Stefana He Qina. Muž premárnil prostriedky vo výške viac ako 90 miliónov dolárov od investorov, ktorí peniaze vložili do jeho kryptomenového fondu.

slovakia

left justify in out

Podvody spáchal v rokoch 2017 až 2020, keď He Qin prevádzkoval fond s názvom Virgil Sigma. 

 

"Stefan He Qin vyčerpal z kryptomenového fondu, ktorý vlastnil, takmer všetky aktíva vo výške 90 miliónov dolárov. Kradol peniaze investorov, utrácal ich na pôžitky a špekulatívne osobné investície. Klamal investorov o výkonnosti fondu a o tom, čo urobil s ich finančnými prostriedkami," uviedla vo vyhlásení americká právnička Audrey Strauss.

 

img


Podľa nej sa He Qin následne pokúsil ukradnúť peniaze z iného fondu, ktorý spravoval, aby splnil požiadavky podvedených investorov z fondu Virgil Sigma.

 

img

 

Podvod odhalili minulé leto, keď He Qin nedokázal plniť požiadavky investorov na vyplatenie peňazí.

 

Svoju chybu chce napraviť 

Obhajcovia Austrálčana vo vyhlásení uviedli, že ich klient prijal plnú zodpovednosť za svoje činy a je odhodlaný urobiť všetko, čo je v jeho silách, aby napravil vzniknutú situáciu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies