Varovanie Slovenskej pošty : Pozor na falošné e-maily!

NETKY.SK • 21 Január 2021, 13:13 • 2 min
Varovanie Slovenskej pošty : Pozor na falošné e-maily!

Pozor na falošné e-maily v mene Slovenskej pošty! Prostredníctvom nich sa pokúša neznámy páchateľ okradnúť obeť.

slovakia

left justify in out

V mene Slovenskej pošty sú rozposielané občanom falošné e-maily. Klienti pošty si majú  zmeniť doručenie alebo uloženie zásielky. Informácie z takéhoto falošného e-mailu sú podobné informáciám z oficiálneho webu pošty, až napár zámerne podobných klamlivých údajov.

 

img

 

 Zákaznícka podpora Slovenskej pošty nefunguje 24 hodín denne, ale iba v pracovných dňoch v čase od 8:00 do 17:00 hodiny. Falošný mail je možné rozlíšiť i podľa nesprávne uvedeného telefónneho číslo na Zákaznícke centrum - 0850 192 413, pričom správne číslo je 0850 122 413. Ide aj o zneužitie loga Slovenskej pošty a preto by klienti nemali na takéto emaily reagovať.

Falošných e-mailovje viac druhov. Niektoré požadujú od adresátov úhrady poplatkov za doručenie zásielky či preclenie zásielky. Kedy vás webový odkaz presmeruje rovno na platobnú bránu, kde treba zadať údaje z platobnej karty. Clo aj poplatok za colné konanie sa totiž platí priamo pri doručení zásielky. V prípade, že klienti už na podvodné maily zareagovali a uhradili požadovanú sumu, pošta im odporúča obrátiť sa na orgány činné v trestnom konaní.

Slovenská pošta už podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Aktuálne prebieha vyšetrovanie. Na webovej stránke Slovenskej pošty sú uvedené všetky potrebné informácie ako rozlíšiť, že ide o podvodný mail. Na stránke sú ukážky, ako môžu takéto falošne maily vyzerať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies