Lundqvista čaká ťažká operácia srdca, hovorí sa aj o ukončení kariéry

NETKY.SK • 29 December 2020, 16:38 • 2 min
Lundqvista čaká ťažká operácia srdca, hovorí sa aj o ukončení kariéry

WASHINGTON - Len prednedávnom menil dres. Po dlhých rokoch strávených v New Yorku bohužiaľ nedosiahol na grál Stanley Cup. Pred novou sezónou však podpísal ročný kontrakt s tímom, ktorý bol najlepším pred dvomi rokmi. Zdravotný stav však zavelil k riešeniu iného akútnho problému.

slovakia

left justify in out

Nový dres si ešte neoblečie 

Švédska brankárska hokejová legenda Henrik Lundqvist v blízkej budúcnosti podstúpi operáciu srdca. Tesne pred Vianocami skúsený 38-ročný rodák z Aare informoval, že pre problémy so srdcom vynechá celú sezónu 2020/2021 v zámorskej NHL. Jej začiatok je naplánovaný na 13. januára a Lundqvist v nej patrí klubu Washington Capitals.

 

 

Plánovaná operácia 
Henrik Lundqvist na twitteri prezradil, aké má problémy. Lekári odhalili problémy s aortálnou chlopňou, koreňom aorty a pri chirurgickom zákroku bude nutné pristúpiť aj k výmene príslušnej časti najdôležitejšej cievy v tele - aorty.

 

"Ostatná tri týždne som musel upriamiť svoju pozornosť nie na tréningy a blížiacu sa sezónu, ale na moje zdravie a na to, čo smiem a čo nesmiem robiť," ozrejmil švédsky gólman. "Každý z nás musíme zdolať nejaký kopec. Pre mňa je teraz najdôležitejšie, aby som myslel pozitívne a potom sa zotavoval," doplnil.

 

 

Nový kontrakt s Caps 
Tridsaťosemročný Lundqvist sa po dlhoročnom pôsobení v tíme New York Rangers rozhodol predĺžiť si kariéru v konkurenčnom Washingtone, kde hrávajú aj Slováci Richard Pánik a Martin Fehérváry. V októbri podpísal kontrakt na jeden rok v hodnote 1,5 mililióna USD, ale bránku Capitals zatiaľ strážiť nebude.

"Organizácia Washington Capitals podporuje Henrika Lundqvista v jeho rozhodnutí prerušiť kariéru pre problémy so srdcom. Zdravie našich hráčov je zo všetkého najdôležitejšie. Želáme Henrikovi aj jeho rodine len to najlepšie," uviedlo vedenie Capitals ešte pred Vianocami.

 

 

Problém s brankármi 

Capitals však naďalej nemajú vyriešenú otázku brankárskej jednotky pre novú sezónu NHL. Držiteľ Stanley Cupu zo sezóny 2018/2019 Braden Holtby zamieril do kanadského Vancouveru ku kosatkám a Lundqvistovo angažmá na jeden rok sa javilo ako veľmi dobré zaplátanie diery v bráne. No vedenie Caps je opäť na začiatku. V súčasnej dobe figuruje na súpiske Washingtonu len jeden brankár, a to Ilja Samsonov z Avantagrdu Omsk.  

 

img

 

Individuálne a medzinárodné úspechy 
Počas pätnástich rokov v tíme NY Rangers sa Henrik síce nedočkal Stanley Cupu, ale prekonal niekoľko klubových rekordov a pridal aj viacero individuálnych ocenení. V roku 2012 si prevzal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL a o dva roky neskor si zachytal vo finále bojov o Stanleyho pohár,

 

img

 

Rangers prehrali s Los Angeles Kings 1:4 na zápasy. Až päťkrát sa stal súčasťou výberového podujatia All-Star Game. V roku 2006 sa v Turíne stal olympijským víťazom a zlato z majstrovstiev sveta má z roku 2017.

 

img


Otázkou nateraz zostáva, či sa Henrik Lundqvist ešte niekedy postaví do bránky v súťažnom zápase. V závislosti od avizovanej operácie a jeho zdravotného stavu táto informácia bude známa najskôr o niekoľko mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies