V Trenčíne pokračuje celoplošné testovanie, odberné miesta budú otvorené do 20:00 hodiny

NETKY.SK • 20 December 2020, 09:40 • 2 min
V Trenčíne pokračuje celoplošné testovanie, odberné miesta budú otvorené do 20:00 hodiny

TRENČÍN – V meste v nedeľu pokračuje druhý deň celoplošné testovanie antigenovými testami. Ľudia sa môžu prísť otestovať na nový koronavírus dobrovoľne a bezplatne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Trenčíne pokračuje už druhý deň celoplošné testovanie antigénovými testami na prítomnosť nového koronavírusu. Ľudia, ktorí majú záujem, sa môžu prísť nechať pretestovať do 33 odberových miest.

 

Posledný odber je naplánovaný na 19:30 hodinu

Ako informovalo vedenie mesta na svojej webovej stránke, využiť túto možnosť môžu aj obyvatelia s trvalým, ale aj prechodným pobytom od 08:00 do 20:00 hodiny. Posledný odber sa uskutoční o 19.30 hodine.

 

img

 

Obyvatelia z okolitých obcí Trenčína – Mníchova Lehota, Veľké Bierovce, Opatovce, Trenčianske Stankovce, Trenčianska Turná, Soblahov, Kostolná Záriečie, Zamarovce, Hrabovka, Skalka nad Váhom a Trenčianska Teplá, sa môžu prísť pretestovať od 14.00 do 20.00 hodiny.

 

Počas soboty (19. decembra) sa nechalo otestovať 12 831 ľudí, pričom 288 z nich mali pozitívny výsledok na ochorenie COVID-19, čo je 2,24 percenta.  

 

Prečítajte si tiež: Poznáme prvé výsledky z víkendového testovania v Trenčíne

 

Trenčiansky kraj je najzamorenejším regiónom

Trenčianska samospráva zorganizovaním dobrovoľného celoplošného testovania zareagovala na aktuálnu epidemiologickú situáciu v regióne, keďže s hodnotou 805 v rebríčku sedemdňovej incidencie je okres Trenčín najzamorenejším okresom na Slovensku.

 

"Za prvý deň bolo na 33 odberných miestach urobených 12 831 testov, z ktorých pozitívnych bolo 288. Miera pozitivity predstavuje 2,24 percenta," priblížila výsledky prvého dňa testovania hovorkyňa mesta Erika Ságová.

 

img

 

V Trenčíne pritom platia oveľa prísnejšie reštrikcie v porovnaní so zvyškom Slovenska. Stopku dostal aj predaj alkoholických nápojov cez výdajné okienka reštaurácií či hromadné podujatia s menším počtom účastníkov ako je šesť osôb. Taktiež sa zatvorili všetky kiná, divadlá či koncerty. Zrušené boli aj bohoslužby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies