O čom sa Jaroslav Naď rozprával s nemeckou ministerkou obrany?

NETKY.SK • 17 December 2020, 09:41 • 2 min
O čom sa Jaroslav Naď rozprával s nemeckou ministerkou obrany?

Minister obrany Jaroslav Naď sa zúčastnil na video-konferencii s nemeckou šéfkou rezortu obrany.

slovakia

left justify in out

Šéf slovenského rezortu obrany sa s nemeckými obrannými partnermi pozrel nielen na zhodnotenie nemeckého šéfovania Rade Európskej únie (EÚ). Ako dopĺňa tlačová správa rezortu, riešili aj „aktuálne dianie, priority v oblasti obrany a bezpečnosti, otázky bilaterálnej a multilaterálnej spolupráce v rámci EÚ a NATO“.

 

 

Naď sa takto prostredníctvo video-konferencie rozprával so svojou nemeckou rezortnou kolegyňou - Annegret Kramp-Karrenbauerovou. S nemeckou šéfkou rezortu obrany tiež rozvinuli diskusiu „o ďalších možnostiach spolupráce oboch krajín vrátane oblasti boja proti hybridným hrozbám“.

 

„Bilaterálna spolupráca s Nemeckom v politicko-vojenskej oblasti je na excelentnej úrovni, čo predstavuje významný krok k napĺňaniu spoločných cieľov. Verím, že silné partnerstvo a vzájomná dôvera môžu prispieť k ešte efektívnejšiemu plneniu úloh aj v oblasti obrany a bezpečnosti, čo sa nám už v súčasnosti potvrdzuje,“ prezradil Naď.

 

Vysvetlil, že konkrétne plody spolupráce sú napr. v oblasti vojenského vzdelávania. Kde slovenská akadémia v Liptovskom Mikuláši spolupracuje s Veliteľskou akadémiou Bundeswehru v Hamburgu.

 

 

Minister sa s nemeckou šéfkou rezortu obrany rozprával aj o projektoch a iniciatívach Európskej únie. „V tejto súvislosti ocenil minister Naď nájdenie kompromisu k pravidlám pôsobenia tretích štátov v projektoch PESCO (Stála štruktúrovaná spolupráca EÚ), ako aj a ukončenie jeho strategickej revízie,“ doplnil slovenský rezort obrany.

 

Dodali aj informáciu, že rokovanie sústredili i na analýzu „hrozieb ako prvého kroku v príprave Strategického kompasu EÚ“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies