Vicepremiérka sa teší z ďalšej splnenej úlohy

NETKY.SK • 17 December 2020, 08:52 • 2 min
Vicepremiérka sa teší z ďalšej splnenej úlohy

Podpredsedníčka vlády Veronika Remišová opísala, koľko peňazí sa podarilo zachrániť z fondov EÚ.

slovakia

left justify in out

Jednou z jej misií malo byť dať väčšiu priechodnosť eurofondom, čo považuje za slnené. Na sociálnej sieti to napísala Veronika Remišová s tým, že je to dobrá správa pre rozvoj slovenských regiónov.

 

 

Prispeje sa tak aj v prospech pracovných miest, a tak sa zlepší aj život ľudí. „Ako jednu zo svojich misií som si, okrem boja proti korupcii, dala záväzok zachrániť pre Slovensko každé jedno euro z eurofondov,“ napísala s tým, že toto sa aj splnilo.

 

„Za 9 mesiacov sa nám z eurofondov podarilo zachrániť stovky miliónov eur, ktoré by s veľkou pravdepodobnosťou prepadli,“ vysvetlila s tým, že každoročne sa musí vyčerpať určitá suma, čo sa nie vždy v minulosti darilo a o peniaze sme prichádzali.

 

„Takto Slovensko stratilo od roku 2007 už vyše pol miliardy eur,“ napísala s dôvetkom, že v aktuálnom roku máme vyčerpať 855 miliónov eur. „Koncom marca, keď nastupovala naša vláda, však bolo vyčerpaných len 65 miliónov, teda iba okolo 7 percent,“ doplnila s tým, že išlo o náročnú misiu.

 

 

No vláda okamžite konala. „Zaviedli sme krízový manažment v riadení eurofondov a problematické oblasti sme riešili priamo s Európskou komisiou. Zároveň sme začali zásadne zjednodušovať pravidlá a odbúravať byrokraciu,“ doplnila Remišová.

 

Predsedníčka vládneho hnutia Za ľudí sa tejto splnenej úlohe veľmi teší. „Som nesmierne rada, že sme zachránili peniaze pre Slovensko a v eurofondoch budeme robiť poriadky aj naďalej,“ dodala s vôľou pre tvrdú prácu. „V oblasti eurofondov robíme veľkú reformu riadenia a zjednodušovanie. Mojím cieľom je, aby eurofondy boli transparentné, bez korupcie, a aby slúžili ľuďom,“ uzavrela ministerka zodpovedná aj za fondy EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies