Republikáni to postupne vzdávajú, ich líder v Senáte uznal Bidena za nového prezidenta USA

NETKY.SK • 16 December 2020, 07:27 • 2 min
Republikáni to postupne vzdávajú, ich líder v Senáte uznal Bidena za nového prezidenta USA

WASHINGTON - Líder republikánov (súčasnej väčšiny) v Senáte USA Mitch McConnell po prvý raz uznal zvolenie demokrata Joea Bidena za novú hlavu Spojených štátov amerických.

slovakia

left justify in out

Po formálnom uznaní 
"Mnohí z nás dúfali, že prezidentské voľby prinesú iný výsledok, ale náš systém vlády má procesy, ktoré určujú, kto zloží 20. januára sľub. Zbor voliteľov prehovoril", povedal republikán z Kentucky deň po tom, ako volitelia formálne potvrdili Bidenovo víťazstvo. V pondelok viacerí ďalší poprední republikáni uviedli, že je načase uznať Bidenovu výhru.

 

img


McConnell ukončil týždne mlčania o prehre dosluhujúceho prezidenta Donalda Trumpa. Od novembrových volieb s ďalšími lídrami Republikánskej strany odmietli protirečiť Trumpovým vyhláseniam o tom, že vyhral a voľby sprevádzal podvod.

 

Súvisiace články: Trumpova nádej na prepočítanie hlasov je mizivá, žaloba v Pensylvánii bola zamietnutá

 

Pod Trumpovými pokusmi sa čoraz viac láme ľad, žaloba bola zamietnutá v ďalšom americkom štáte

 

Minister spravodlivosti William Barr a volební predstavitelia po celej krajine potvrdili, že nezaznamenali žiaden rozsiahly volebný podvod.

Predtým, ako sa vyjadril o výsledku volieb, McConnell na pôde Senátu najprv pochválil Trumpovo štvorročné pôsobenie v úrade a povedal, že si spolu s vicepremiérom Mikeom Penceom "zaslúžia našu vďaku".

 

 

Medzi úspechy Trumpovho prezidentstva zaradil napríklad nomináciu a neskoršie vymenovanie troch sudcov Najvyššieho súdu Spojených štátov amerických.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies