Lacko postúpil do štvrťfinále turnaja ATP v Atlante, vyradil Hewitta

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 07:38 • 2 min
Lacko postúpil do štvrťfinále turnaja ATP v Atlante, vyradil Hewitta

Lacko postúpil do štvrťfinále turnaja ATP v Atlante, vyradil Hewitta

slovakia

left justify in out

Slovenský tenista Lukáš Lacko (76. v rebríčku ATP Entry) sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Atlante (dotácia 531.000 dolárov). V 2. kole si po koncentrovanom výkone na harde poradil s bývalou svetovou jednotkou a nasadenou trojkou Austrálčanom Lleytonom Hewittom (30.) v dvoch setoch 6:4 a 6:2.
      Lacko sa po zisku jedného z najcennejších skalpov v doterajšej kariére v dueli o postup do premiérového semifinále na mužskom profesionálnom okruhu v piatok stretne s rovnako nenasadeným Juhoafričanom Kevinom Andersonom. Zverenec trénera Mateja Liptáka má v metropole štátu Georgia už teraz istú prémiu 15.530 dolárov a 45 bodov do svetového rebríčka.
      Lackovi vyšiel úvod zápasu s Hewittom, keď vo štvrtom geme prelomil podanie súpera a ujal sa vedenia 3:1. Austrálčan následne otočil na 4:3, no Lacko potom získal tri gemy v sérii a prvý set sa stal jeho korisťou. V druhom dejstve držal Hewitt s Lackom krok iba do stavu 2:2. Najlepší slovenský singlista potom získal štyri hry v rade a po piaty raz v kariére postúpil medzi najlepšiu singlovú osmičku na turnaji ATP.
      Lacko po trumfe nad Hewittom netajil veľkú spokojnosť. "Začali sme opatrne, v úvodných'gemoch boli dlhé výmeny. Vo vlhkom a teplom počasí nebolo veľa winnerov, bolo to skôr o chybách. Začal som dobre a viedol som 3:1. Lleyton potom otočil nepriaznivý vývoj, no v koncovke som zahral niekoľko dobrých úderov z plného behu a podarilo sa mi získať set vo svoj prospech. V druhom dejstve bol'Hewitt akýsi zaseknutý, robil priveľa nevynútených chýb.
      Slovenský daviscupový reprezentant sa snažil dodržať stanovenú taktiku a to sa mu vyplatilo. "Tréner Maťo Lipták mi pred zápasom poradil, aby som sa ho snažil rozbehať, dával som mu to zľava-doprava. Počas celého duelu som kvalitne servoval a vychádzali mi aj returny. Nehral som taký vynikajúci tenis, ako v Záhrebe proti Ljubičičovi či vo Wimbledone proti Baghdatisovi, no víťazstvo nad Hewittom si veľmi cením. Vo štvrťfinále proti Andersonovi sa musím snažiť presadiť mojimi zbraňami. Je to nevyspytateľný súper, ktorý má kvalitné podanie, no jeho hendikepom je slabší pohyb po dvorci," dodal Lacko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies