V zjazde triumf Mancusovej, Vonnová sa dostala na čelo

NETKY.SK • 16 Marec 2011, 13:15 • 2 min
V zjazde triumf Mancusovej, Vonnová sa dostala na čelo

V zjazde triumf Mancusovej, Vonnová sa dostala na čelo

slovakia

left justify in out

Americká lyžiarka Julia Mancusová vyhrala finálový zjazd Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide. Svoj tretí triumf v kráľovskej alpskej disciplíne, ale prvý po štyroch rokoch slávila s obrovským náskokom 81 stotín sekundy pred Švajčiarkou Larou Gutovou, tretia bola Rakúšanka Elisabeth Görglová (+1,15).
      Mancusová ako jediná prešla technicky náročnú trať bezchybne a s mimoriadnym atakom v nasadzovaní do tiahlych oblúkov. Svoje lyže pustila do rovných sklzov aj v naklopených úsekov a vôbec si nerobila starosti s držaním tzv. optimálnej stopy. Podobne dravo šla jej krajanka Lindsey Vonnová, ktorá však v hornej časti spravila hrúbku. V cieli sa však usmievala, lebo jej štvrté miesto má veľkú cenu. Malú guľu za zjazd mala istú už pred súťažou a keďže jej nemecká rivalka Maria Rieschová zaváhala, dostala sa aj na čelo celkového poradia. "Hore som urobila chybu, nebola to moja jazda. Nevyšlo mi to, ale zase dole to bolo fajn a v boji o veľký glóbus to dnes napokon bola pre mňa výhra. Nechcem však plánovať, proste zajtra sú ďalšie preteky a pokúsim sa o čo najlepší výkon, takisto potom ďalšie dva dni. A uvidíme...," vyznala sa do kamery ORF.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies