Čína POPRAVÍ 2 ľudí, opäť

NETKY.SK • 15 September 2011, 16:53 • 2 min
Čína POPRAVÍ 2 ľudí, opäť

Čína POPRAVÍ 2 ľudí, opäť

slovakia

left justify in out

img

Čínske súdy odsúdili štyroch Ujgurov na trest smrti za ich podiel na troch teroristických útokoch, ku ktorým došlo v júli v Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang.
Ako dnes informovali štátne noviny China Daily, mužov odsúdil v utorok súdy v mestách Che-tchien a Kašgar, kde k útokom došlo. V správe sa píše, že okrem nich dvaja ďalší muži dostali trest 19 rokov väzenia.
Pri útoku z 18. júla v Che-tchiene prišli o život štyria ľudia. Ozbrojená skupina Ujgurov vtedy zaútočila na miestnu policajnú stanicu a zajala v nej rukojemníkov. V Kašgare zahynulo 13 ľudí pri útokoch z 30. a 31. júla, pri ktorých militantní Ujguri útočili na civilistov nožmi a výbušninami.
Čína označuje tieto udalosti za organizované teroristické útoky. Zahraničné organizácie za práva Ujgurov v Číne tvrdia, že išlo o protivládne nepokoje zorganizované rozhnevanými občanmi, uviedla tlačová agentúra AP.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies