Španielsky kráľ Juan Carlos prijal s pompou majstrov sveta

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:29 • 2 min
Španielsky kráľ Juan Carlos prijal s pompou majstrov sveta

Španielsky kráľ Juan Carlos prijal s pompou majstrov sveta

slovakia

left justify in out

Španielsky kráľ Juan Carlos prijal s pompou futbalovú reprezentáciu krajiny, ktorá po prvý raz získala pre Španielsko titul majstra sveta.
      "Nadchli ste celú krajinu a zaslúžili ste sa o naplnenie našich najtajnejších snov," povedal 72-ročný monarcha v pondelok podvečer pri prijatí tímu v madridskom Kráľovskom paláci. "Seleccion" sa podarilo zjednotiť celú krajinu a dokázať svoj športový um i tímového ducha. "Za to vám patrí poďakovanie v mene celého národa," zdôraznil kráľ.  
      Hráči sa na audiencii objavili v tréningových odevoch. Kráľ zobral do náručia brankára-kapitána Ikera Casillasa a obrancu Carlesa Puyola, strelca jediného gólu v semifinále s Nemeckom. Kráľovná Sofia mala oblečené červené šaty, korunný princ Felipe prišiel s červenou kravatou a ladili tak s farbami "seleccion". Felipeho dcéry Leonor (4) a Sofía (3) mali na sebe reprezentačné dresy. Obe sa smeli dotknúť Svetového pohára a staršia si nechala na krk zavesiť aj zlatú medailu.

Zdroj: TASR/ DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies