Jets s prvou výhrou v sezóne, Kopecký vo floridskom derby s gólom

NETKY.SK • 18 Október 2011, 20:10 • 2 min
Jets s prvou výhrou v sezóne, Kopecký vo floridskom derby s gólom

Jets s prvou výhrou v sezóne, Kopecký vo floridskom derby s gólom - Hokej Prvé víťazstvo v novej sezóne NHL zaznamenali v noci na utorok hokejisti Winnipegu Jets, ktorí si poradili s Pittsburghom Penguins 2 1. V päťzápasovom programe sa bodovo presadili d

slovakia

left justify in out

img

Prvé víťazstvo v novej sezóne NHL zaznamenali v noci na utorok hokejisti Winnipegu Jets, ktorí si poradili s Pittsburghom Penguins 2:1. V päťzápasovom programe sa bodovo presadili dvaja slovenskí hokejisti, obranca Ľubomír Višňovský prispel jednou asistenciou k výhre Anaheimu v San Jose 3:2, resp. útočník Tomáš Kopecký jedným gólom k triumfu Floridy v derby nad Tampou Bay 7:4.
Dlhoočakávaný debut brankára San Jose Sharks Anttiho Niemiho "osladil" v úvodnej tretine párik gólov veterána Teemu Selänneho, pri tom prvom v 10. minúte asistoval aj Višňovský. Ducks vyhrali štvrtý zápas po sebe a "žralokom" uštedrili tretiu prehru v troch posledných vzájomných dueloch, vrátane toho 1:0 spred troch dní. Aj brankár hostí Dan Ellis debutoval v tejto sezóne, pričom kryl 41 striel súpera. Anaheim má na konte najlepší štart od sezóny 2006/2007, keď vyhral Stanley Cup. "Zápas som si užil. Dnes sme vyhrali po tímovom výkone. Ellis nás podržal najmä v poslednej tretine, keď sme to najviac potrebovali," povedal 41-ročný Selänne, ktorý hral proti bývalému klubu. V drese domácich sa nepresadil slovenský center Michal Handzuš, ktorý odohral takmer 20 minút, zapísal si ale iba jeden mínusový bod.
Florida dala v Tampe päť gólov v presilovkách a jeden v oslabení. "Blesky" v domácej ligovej premiére prvýkrát zaskočil v presilovke Kopecký, ktorý si nakorčuľoval od červenej k pravému kruhu a strelou zápästím otvoril skóre duelu. "Odviedli sme skvelú prácu v obrane a extrémne dobre sa nám vydarili presilovky. My sme chceli zostať disciplinovaní, pretože Tampa je známa, že má dobré presilovky, tak sme jej nechceli dávať zbytočne takéto šance," povedal po zápase tréner víťazov Kevin Dineen.
Jets vyhrali prvýkrát v novom ročníku po solídnej hre. Vydaril sa im úvod, keď už v ôsmej sekunde otvoril skóre Kyle Wellwood. Najväčší podiel na úspechu domácich mal český gólman Ondřej Pavelec, ktorý pustil za seba len jednu z 29 striel Penguins. "Pavelec hral výborne. Myslím, že bol výnimočný," povedal tréner Jets Claude Noel. Colorado uspelo v Toronte po predĺžení 3:2, keď o víťazstve rozhodol v 62. minúte David Jones. Avalanche, ktoré prehralo v prvom zápase sezóny s Detroitom, ťahá odvtedy sériu piatich výhier. Všetky ukoristilo na ľade súpera. Edmonton si doma poradil s Nashville 3:1, keď o svojej výhre rozhodol troma gólmi v záverečnom dejstve, "predátori" prehrali tretíkrát po sebe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies