V stredu bude známy Hanlonov nástupca, Sýkora: "Filc alebo Vůjtek"

NETKY.SK • 16 August 2011, 17:02 • 2 min
V stredu bude známy Hanlonov nástupca, Sýkora: "Filc alebo Vůjtek"

V stredu bude známy Hanlonov nástupca, Sýkora: "Filc alebo Vůjtek"

slovakia

left justify in out

img

Meno nového šéftrénera hokejovej reprezentácie spozná slovenská športová verejnosť pravdepodobne túto stredu. Stane sa tak po zasadnutí Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a nástupca Kanaďana Glena Hanlona, ktorý neuspel na tohtoročnom svetovom šampionáte, vzíde z dvojice Ján Filc - Vladimír Vůjtek starší.
      TASR to potvrdil generálny sekretár SZĽH Otto Sýkora. "Áno, tieto dve mená sú hlavnými kandidátmi na uvoľnený post reprezentačného trénera. Samozrejme, že v hre boli aj iné mená, o tých ale teraz nemá význam hovoriť. A tí ďalší medializovaní kandidáti boli pod zmluvami so svojimi klubmi."
      Na otázku, akou filozofiou sa pri výbere kandidátov kompetentní zaoberali, Otto Sýkora uviedol: "V prvom rade si myslím, že táto práca si vyžaduje celoročnú činnosť a celoročné sledovanie hráčov. Preto sme nechceli, aby išlo o trénera, ktorý by bol pod zmluvou v nejakom klube. Hľadali sme trénera, ktorý by dokázal všetky svoje sily sústrediť len na slovenský nároďák, to bola pre nás najdôležitejšia vec. Samozrejme, že skúsenosť a odbornosť, o tom sa ani netreba zmieňovať. Dnes máme s reprezentáciou dva hlavné ciele. V prvom rade ide o to, aby sa káder pomaličky omladzoval a potom je to nejaký úspech na majstrovstvách sveta, aby sa garantovala účasť na olympiáde. To sú dva veľmi náročné ciele, ktoré zvládnuť bude veľmi ťažké. Preto si to zo strany nového trénera bude vyžadovať sústavnú pozornosť a nielen raz za mesiac sa s mužstvom zísť počas sústredenia. V súčasnosti vieme, že 99 percent hráčov slovenského reprezentačného mužstva budú tvoriť hokejisti pôsobiaci v Európe a pre trénera z toho budú vyplývať povinnosti pravidelne ich sledovať a byť s nimi v neustálom kontakte."
      Sýkora potvrdil, že s oboma kandidátmi sa osobne stretli a hovorili s nimi. "Tak Ján Filc, ako aj pán Vůjtek nám potvrdili svoj záujem o tento post a stotožnili sa aj s našou filozofiou." V stredu sa o novom trénerovi bude rozhodovať na VV SZĽH a Otto Sýkora si nemyslí, že by sa hlasovalo. "To neviem odhadnúť, ale skôr si myslím, že o hlasovanie nepôjde. Výkonný výbor sa musí jednoducho rozhodnúť, na ktorú stranu sa prikloní, či na stranu pána Filca, alebo na stranu pána Vůjteka. Teda pre kandidáta, komu tá filozofia viac pasuje a komu tú dôveru nakoniec dá. Po zasadnutí VV sa meno nového trénera oznámi na krátkom brífingu a vo štvrtok by už s ním mala byť tlačová konferencia aj za prítomnosti prezidenta SZĽH Igora Nemečka."
      S novým kormidelníkom sa plánuje uzatvoriť zmluva na rok až rok a pol. "Malo by to byť na takúto dĺžku s tým, že ak sa postúpi na olympiádu, tak môžeme ďalej hovoriť o pokračovaní resp. predĺžení spolupráce. V opačnom prípade vieme, že úloha sa nesplnila a musíme sa uberať iným smerom."
      V tom, kto by mal byť asistentom nového trénera, má SZĽH jasno. "Našim záujmom je, aby to bol slovenský tréner. Človek, ktorý by mal do budúcnosti perspektívne prevziať reprezentáciu. Chceme tam takého človeka, ktorý by buď pri Jánovi Filcovi, alebo pri Vladimírovi Vůjtekovi získaval skúsenosti a že bude po roku a pol, dvoch schopný prevziať reprezentačné mužstvo."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies