Poslanci schválili Dukle dotáciu 370.000 eur, primátor ju bude vetovať

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 08:30 • 2 min
Poslanci schválili Dukle dotáciu 370.000 eur, primátor ju bude vetovať

Poslanci schválili Dukle dotáciu 370.000 eur, primátor ju bude vetovať

slovakia

left justify in out

img

Hokejový klub Dukla Trenčín si má v tomto roku prilepšiť o viac ako 370.000 eur. Rozhodlo o tom vo štvrtok trenčianske mestské zastupiteľstvo, ktoré na návrh poslaneckého klubu Smer – SD schválilo akciovej spoločnosti Dukla Trenčín novú dotáciu na prevádzku zimného štadióna. Zastupiteľstvo tiež zaviazalo vedenie mesta Trenčín podpísať zmluvu o výpožičke zimného štadióna hokejovému klubu Dukla Trenčín. Schválilo tak návrh poslanca Daniela Beníčka (Smer-SD).
      Hlasovaniu predchádzala búrlivá diskusia plná osobných útokov. "Prečo máme uzatvárať nejakú novú zmluvu o výpožičke na dva mesiace. Je to asi preto, že nám hokejový klub chce vrátiť zimný štadión do správy mesta až 1. januára budúceho roku," vyjadril počudovanie nad návrhom poslanca Beníčka primátor Richard Rybníček s tým, že obe uznesenia bude vetovať.
      Poukázal tiež na skutočnosť, že mesto Trenčín vypovedalo doterajšiu zmluvu hokejovému klubu Dukla Trenčín. Od začiatku novembra tohto roka by tak na základe pôvodnej výpovede mal prejsť zimný štadión do správy mesta Trenčín.
      Trenčiansky primátor zdôraznil, že poslanci odsúhlasili dotáciu spoločnosti, ktorá má voči mestu dlh. Podľa neho hokejový klub Dukla Trenčín dlhuje mestu 97.534 eur za prevádzku tepelného zdroja na zimnom štadióne za roky 2009 – 2011 a ďalších 121.211 eur ako nevyúčtovanú dotáciu za minulý rok. Obe pohľadávky Dukla uznala. Spolu s poslednou faktúrou splatnou začiatkom júla dlhuje Dukla Trenčín mestu viac ako 232.000 eur. Poskytnutie dotácie tak bude podľa neho v rozpore so zákonom.
      "Samozrejme, že v tejto chvíli sa musím poďakovať predovšetkým poslancom, ale aj všetkým ľuďom, ktorým záleží na trenčianskom hokeji," vyjadril sa na margo prijatého uznesenia mestského zastupiteľstva prezident Dukly Trenčín Jozef Mitocha a pokračoval: "Finančná suma, ktorú nám poskytli, je na uhradenie energií, to znamená na plyn, vodu, elektriku a ďalšie veci spojené s nákladmi na prevádzku ZŠ. Budem veľmi rád, keď to takto bude pokračovať aj ďalej, aj keď som si vedomý toho, že pán primátor to má právo vetovať. To je už v jeho kompetencii, ale momentálne som naozaj rád a ďakujem všetkým, ktorí prejavili podporu trenčianskemu hokeju. S pánom primátorom som mal viacero stretnutí a pri poslednom som nadobudol dojem, že bol viac ústretovejší, rovnako tak aj my. Je to podľa mňa len o komunikácii a rokovaní a aj preto ma mrzeli veci, ktoré sa dostávali do medií. Podľa mňa to bolo možno aj na škodu."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies