VIDEO Z kohútikov šiel spolu s vodou aj plyn! Niektorí jedinci ho dokonca zapaľovali

NETKY.SK • 11 December 2020, 17:24 • 2 min
VIDEO Z kohútikov šiel spolu s vodou aj plyn! Niektorí jedinci ho dokonca zapaľovali

Obyvatelia Panjinu, čínska provincia Liaoning, toto určite nečakali. Jedno víkendové ráno púšťali vodu, no zrazu zacítili aj niečo iné.

slovakia

left justify in out

Úplne bežné ráno 

Všetci predsa vieme, ako smrdí plyn. Vieme dokonca aj to, že čím viac sa ho nadýchame, tým skôr odpadneme. Číňania v Panjine sa zobúdzali do krásneho novembrového nedeľného rána. Ako väčšina ľudí, aj oni si chceli spraviť rannú kávu. K nej však potrebujete aj pitnú vodu, tak otočili kohútik v kuchyni nad umývadlom. A potom to prišlo!

 

img

 

Spolu s vodou sa z vodovodných kohútikov vypúšťal aj zemný plyn. Niektorí odvážlivci si dokonca natočili na video, ako ho zapálili a ten v momente premieňal umývadlá na ohnivé kotle.

 

Nielen oheň

Iní sa zase sťažovali, že po umývaní rúk, im na nich zostávali mastné zvyšky. Po vyšetrení miestnych úradov sa údajne zistilo, že "do vodovodnej siete preniklo malé množstvo zemného plynu", ktoré následne kontaminuje zásoby podzemnej vody.

 

img

 

Denník People's Daily sa na sociálnej sieti Twitter vyjadril, že "zvláštna anomália je spôsobená preniknutím zemného plynu do ložiska s podzemnou vodou. Tá je už teraz pre domácnosti našťastie vypnutá."

 

 

Ako sa to mohlo stať?

Príčinou tejto neuveriteľnej anomálie môže byť len nedávne rozšírenie priestoru pre skladovanie podzemnej pitnej vody. V blízkosti sa vyskytovalo aj ložisko zemného plynu a zrejme nedostatočný prieskum územia spôsobil, že sa voda a plyn spojili. Následne sa dostali do podzemnej vodovodnej siete, napokon až do jednotlivých domácností. 

 

img

 

Vo vyhlásení sa však uvádza, že nikde v okolí sa podobný problém neodohral. Primátor Panjinu však prisľúbiľ nápravu, aby mohli obyvatelia jeho mesta opäť využívať vodu ako všetci ostatní. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies