Polícia vypočúva podnikateľa pre podozrenie z ovplyvňovania súdov

NETKY.SK • 30 November 2020, 09:40 • 2 min
Polícia vypočúva podnikateľa pre podozrenie z ovplyvňovania súdov

Policajná akcia, počas ktorej bol príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržaný aj podnikateľ Zoroslav K. v pondelok pokračuje výsluchom.

slovakia

left justify in out

Okrem podnikateľa eskortovali na výsluch aj krajského sudcu Richarda M. Informuje o tom TV JOJ s tým, že obaja vypočúvaní sú obvinení z korupcie. Ako upresňuje portál, prvý menovaný „je vo väzbe od 27. októbra pre zločiny súvisiace s manipulovaním súdneho konania v prípade sporu spoločnosti Slovakia ring s.r.o. a Doprastav a.s.“

 

 

Sudca sa zase musí vyviňovať z podozrenia, že viackrát zasahoval do súdnej nezávislosti. Je podozrivý aj z toho, že mal brať úplatky. „Vo väzbe je od marca,“ upresnil portál.

 

Zoroslava K. žalovala firma Doprastav. „Rozhodnutia vo svoj prospech mal podľa obvinenia záujem dosiahnuť cez spriaznených sudcov,“ doplnila TV JOJ s tým, že proti obom vypovedá sudca Vladimír S, ktorý sa priznal z korumpovania od Mariána K.

 

Prečítajte si o akciách, ktoré polícia a NAKA v ostatnom období zrealizovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies