Slovensko čaká prestížny a dôležitý zápas proti Čechom, aké sú očakávania trénera Tarkoviča?

NETKY.SK • 18 November 2020, 15:17 • 2 min
Slovensko čaká prestížny a dôležitý zápas proti Čechom, aké sú očakávania trénera Tarkoviča?

BRATISLAVA/PRAHA - Bolo to 13. októbra 2018, keď v Lige národov v Trnave Slováci prehrali s Čechmi (1:2) a po tomto stretnutí sa za dramatických okolností Ján Kozák vzdal kormidla v národnom futbalovom tíme. Spolu s ním sa o zápas neskôr porúčal aj jeho uznávaný asistent Štefan Tarkovič.

slovakia

left justify in out

Prešli však dva roky a Tarkovič sa vrátil do reprezentačného mužstva v pozícii hlavného trénera a pred ním opäť stoja Česi. Ani víťazstvo v stredu v Plzni však jeho zverencom nemusí stačiť na záchranu v B-divízii Ligy národov.

 

 

img


"Hráme často proti sebe a dobre sa poznáme. Prekvapiť sa navzájom nebude jednoduché," cituje Tarkoviča portál iDnes.cz. "A na ten zápas spred dvoch rokov si dobre pamätám. Máme veľkú motiváciu, aby sa to neskončilo ako vtedy," dodal.

 

Sme pod tlakom 
Na záchranu v B-divízii LN musia Slováci vyhrať nad Čechmi a zároveň Izrael nesmie v domácom prostredí zdolať Škótsko. Tarkovič tento tlak vníma po svojom. Podľa neho by mala byť zachovaná kontinuita zlepšenia v porovnaní s víťaznými zápasmi v Severnom Írsku a doma so Škótskom.

 

 

"Mojím cieľom bude maximálny koncentrovaný výkon podporený tímovým duchom. Chceme sa opäť o čosi posunúť dopredu. Proti silnému súperovi túžime odohrať dobrý zápas," tvrdí 47-ročný odborník.

 

"Tento reprezentačný zraz je zatiaľ najmä o pozitívach. Vďaka víťazstvu v Belfaste sme si zabezpečili postup na majstrovstvá Európy, v Trnave sme si zase poistili druhý kôš pri nasadzovaní do kvalifikácie MS 2022. A zápasom v Česku sa môžeme zachrániť v Lige národov," zamyslel sa nový reprezentačný tréner SR.

 

img

 

Hrošovský a Ďuriš majú výhodu 
O súčasnom českom tíme s prevahou mladých talentovaných hráčov má vysokú mienku. "Vysoká individuálna kvalita. Českí futbalisti nastupujú v najlepších európskych ligách a majú aj hráčov z holandskej, tureckej či ruskej ligy. A to ešte nerátam tých z najsilnejších českých klubov Sparty, Slavie a Plzne. Je to pre nás výzva čeliť Čechom a rozdať si to s nimi na férovku. Chcem si to Plzni užiť a zvíťaziť. Máme v tíme aj dvoch hráčov, ktorí tu prežili podstatnú časť svojej kariéry. Michal Ďuriš a Patrik Hrošovský budú mať ešte o trochu vyššiu motiváciu ako ostatní," zdôraznil Tarkovič.

 

img


Na záver pripojil predpoveď, aký zápas očakáva od 20.45 h v Štruncových sadoch. "Bude to kvalitný duel. Česko sa prezentuje aktívnym spôsobom hry, behavým futbalom a presingom. My sa musíme prispôsobiť, aby sme uspeli," dodal Tarkovič v rozhovore pre portál idnes.cz.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies