Trumpov tím sa už pripravuje žalovať sčítavanie hlasov v niektorých štátoch, naďalej spochybňuje Bidenovo víťazstvo

NETKY.SK • 9 November 2020, 09:50 • 2 min
Trumpov tím sa už pripravuje žalovať sčítavanie hlasov v niektorých štátoch, naďalej spochybňuje Bidenovo víťazstvo

WASHINGTON – Súčasná hlava Spojených štátov amerických Donald Trump sa už pripravuje podať viacero žalôb. Spochybňuje totiž sčítanie hlasov voličov v viacerých federálnych štátoch.

slovakia

left justify in out

Tím úradujúceho prezidenta Donalda Trumpa v priebehu pondelka informuje verejnosť, kde bude zrátavanie hlasov žalovať a čo konkrétne chce zmeniť. Opakované vyhlásenia Trumpa, ktorý sa už viackrát vyhlásil za víťaza tohtoročných prezidentských volieb začína rozdeľovať aj tábor republikánov.

 

Melánia Trumpová radí manželovi priznať prehru

Niektorí sa postavili za prezidenta a schvaľujú napadnutie výsledkov volieb, iní požadujú, aby si prezident priznal porážku a zagratuloval skutočnému víťazovi. S čím sa chystá Trumpov tím na súd a aké poskytne dôkazy o zmanipulovaní volieb však zatiaľ nie je známe.

 

img

 

Americká prvá dáma Melania Trumpová sa pridala k rastúcemu okruhu ľudí, ktorí radia jej manželovi, Donaldovi Trumpovi, aby uznal prehru v prezidentských voľbách. Informovala o tom televízia CNN s odvolaním sa na nemenovaný zdroj blízky rozhovorom v tejto veci.

 

Manželka amerického prezidenta sa k voľbám zatiaľ verejne nevyjadrila, v súkromí mu už svoj názor povedala. "Navrhla mu to, tak ako to často robí," vysvetlil nemenovaný zdroj. S uznaním prehry za Trumpom prišiel už napríklad aj jeho zať Jared Kushner.

 

Súvisiaci článok: Novým prezidentom Spojených štátov sa stane Joe Biden, Trump nie je ochotný prijať svoju porážku

 

Ulice zaplnili ozbrojení muži podporujúci Trumpa

Boj medzi právnymi zástupcami republikánov a demokratov tak pravdepodobne vypukne už v priebehu niekoľkých dní. Ulice amerických miest pritom zapĺňajú rovnako stúpenci demokratického kandidáta, ako aj republikána Donalda Trumpa. Niektorí sa radujú a oslavujú Bidenove víťazstvo, Trumpovi stúpenci sa po uliciach pohybujú ozbrojení a demonštrujú predbežný výsledok volieb.

 

 

Oficiálny výsledok volieb musí byť pritom zverejnený najneskôr do 8. decembra. Inaugurácia 46. prezidenta USA je naplánovaná na 20. januára 2021 v Bielom dome.

 

Mohlo by vás zaujímať: Joe Biden otočil v Pensylvánii a Georgii, rozdiely sú minimálne



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies