Demonštrantom proti opatreniam hrozí až výnimočný trest

NETKY.SK • 29 Október 2020, 13:56 • 2 min
Demonštrantom proti opatreniam hrozí až výnimočný trest

Obvinení vo veci obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa spáchaného za núdzového stavu môžu dostať v prípade dokázania viny 12 až 25 rokov väzenia či dokonca doživotie.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti bratislavská polícia dodala, že v prípade násilností pred Úradom vlády, ktoré sa udiali v sobotu 17. októbra, sú obvinení 31-ročný občan ČR Pavel R. a 31-ročný Martin J. z okresu Poprad.

Čech je momentálne stíhaný väzobne. „Osoby, ktoré útočili na príslušníkov Policajného zboru, iných verejných činiteľov a techniku sú podozrivé zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa počas núdzového stavu, s predpokladanou sadzbou trestu odňatia slobody na 12 až 25 rokov alebo doživotie,” uvádza polícia.

 

Poškodzovala bránu
Strážcovia zákona na bratislavskom Námestí Slobody zadržali aj 22-ročnú ženu, ktorá počas zhromaždenia údermi baseballovou palicou úmyselne poškodzovala bránu Úradu vlády SR. „Po vykonaní potrebných úkonov bola žena prepustená na slobodu. Ďalšie vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti je predmetom ďalšieho konania, pričom konanie ženy sa dokumentuje ako priestupok proti verejnému poriadku a priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,” dopĺňa polícia.

 

 

Tatra 815
Došlo tu aj k poškodzovaniu cudzej veci. „To súvisí s poškodením služobného vozidla Tatra 815 s označením ‚Polícia' počas tohto zhromaždenia. Celková škoda spôsobená týmto konaním prevyšuje sumu 266 eur,” informuje polícia. Celkovo stotožnili 29 osôb, ktoré porušili opatrenia súvisiace s vyhlásením mimoriadnej situácie. „Tieto osoby boli oznámené príslušnému Okresnému úradu na ďalšie správne konanie pre podozrenie z priestupku podľa zákona o civilnej ochrane obyvateľstva,” konštatuje polícia.

Účasťou na zakázanom zhromaždení proti vláde a opatreniam na zabránenie šírenia koronavírusu sú dotknuté osoby podozrivé z priestupku, za ktorý hrozí v správnom konaní pokuta do 1 650 eur. Rúška a dezinfekčné gély si môžete kúpiť aj na stránke shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies