Šokujúca štúdia: Koľko ľudí nakazených koronavírusom nemá príznaky?

NETKY.SK • 8 Október 2020, 15:38 • 2 min
Šokujúca štúdia: Koľko ľudí nakazených koronavírusom nemá príznaky?

LONDÝN - Štúdia britskej univerzity ukázala, že 86 percent ľudí, ktorí boli nakazení koronavírusom, nemalo počas dňa testovania hlavné symptómy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Výskumníci z University College London vyhodnotili údaje z prieskumu, v rámci ktorého každý týždeň testovali tisíce domácností vo Veľkej Británii bez ohľadu na to, či ich členovia mali príznaky. Výskumníci zistili, že 86 percent tých, u ktorých boli výsledky testov pozitívne, nemalo kašeľ, horúčku alebo stratu chuti či čuchu.

 

img


Hlavná výskumníčka Irene Petersenová uviedla, že hoci mnohí ľudia mali príznaky niekoľko dní pred testovaním alebo sa u nich objavili neskôr, štúdia naznačuje, že mnohí pravdepodobne vírus šíria, keď sú asymptomatickí.

 

Konštatovala preto, že na obmedzenie "tichého šírenia" je potrebné časté a rozsiahle testovanie všetkých ľudí. Štúdia, ktorej výsledky zverejnili vo štvrtok, sa zaoberala údajmi 36 061 ľudí z obdobia apríla až júna.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies