Hossa sa vrátil vo veľkom štýle, Halákov 4. shutout, Kopeckého gól

NETKY.SK • 27 December 2010, 12:44 • 2 min
Hossa sa vrátil vo veľkom štýle, Halákov 4. shutout, Kopeckého gól

Hossa sa vrátil vo veľkom štýle, Halákov 4. shutout, Kopeckého gól

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Marián Hossa sa vo veľkom štýle vrátil do diania v zámorskej NHL. V noci na pondelok prispel k víťazstvu Chicaga nad Columbusom 4:1 dvoma asistenciami. Bol to prvý Hossov zápas po bližšie nešpecifikovanom zranení dolnej polovice tela, po ktorom chýbal na klziskách profiligy od konca novembra. Na triumfe úradujúceho držiteľa Stanleyho pohára sa podieľal gólom aj jeho krajan Tomáš Kopecký.
      Bol to práve starší z bratov Hossovcov, kto naštartoval Blackhawks po vianočných sviatkoch k víťazstvu. V 7. minúte sa predral po pravom krídle, odstavil telom obrancu Blue Jackets Fiodora Ťjutina, obkrúžil bránku a jeho individuálnu akciu dokončil presnou dorážkou Kopecký. Tomu sa po boku staršieho a skúsenejšieho krajana darí, v 21 zápasoch, v ktorých trenčianski „jastrabi“ nastúpili v spoločnom útoku, dosiahol Kopecký 2 góly a 10 bodov. Hossa asistoval aj pri prvom z dvoch gólov Patricka Sharpa, pripísal si plusku a stal sa napokon prvou hviezdou zápasu. „Cítil som sa veľmi dobre,“ povedal pre zámorské médiá uzdravený kanonier. „Či som sa na sto percent doliečil? Povedzme to ináč: ak by som nebol dostatočne fit, ešte by som nenastúpil. Mohol som ísť do súbojov jeden na jedného, na čo som ešte pred týždňom nebol pripravený. Dnes už áno,“ dodal Hossa, ktorý vinou zranení odohral v sezóne iba 22 duelov s bilanciou 8 gólov a 12 asistencií. Blackhawks sa mohli tešiť z štvrtého víťazstva v rade, na čom mal svoj podiel aj brankársky veterán Marty Turco, ktorý zastavil 26 striel hostí.
      Dvaja slovenskí hokejisti sa predstavili aj v losangeleskom derby LA Kings – Anaheim Ducks (4:1). Kým center Michal Handzuš prispel k víťazstvu „kráľov“ jednou asistenciou, obranca Ľubomír Višňovský vyšiel v drese hostí bodovo naprázdno. Obaja slovenskí reprezentanti si zapísali zhodne po pluske. Svoj prvý kanadský bod po výmene z Bostonu zaznamenal domáci útočník Marco Sturm, keď asistoval pri víťaznej trefe Slovinca Anžeho Kopitara.
      Famózny večer má za sebou Jaroslav Halák, ktorého hráči Nashvillu nedokázali prekonať ani raz. Aj vďaka slovenskému brankárovi, ktorý zaknihoval štvrtý shutout v tejto sezóne a 13. v kariére, sa hokejisti St. Louis tešili z víťazstva 2:0. "Ako každý brankár, lepšie sa mi chytá, keď som pod paľbou striel. Takéto zápasy mám rád," vyhlásil Halák, ktorý si za svoj výkon vyslúžil honor prvej hviezdy zápasu. O oba góly domáceho tímu sa postaral David Backes a Blues tak zaznamenali tretí triumf za sebou. Pod posledné dva sa podpísal Halák. Podľa trénera St. Louis Davisa Paynea slovenský muž v maske ťaží najmä zo svojej brankárskej efektivity. „Je kľúčom k jeho úspechom. Vždy je pripravený zakročiť proti dorážke, ak je to potrebné,“ vyzdvihol jednu z predností svojho zverenca kouč „bluesmanov“.
      Po sérii ôsmich prehier začínajú hokejisti Washingtonu dvíhať hlavy, keď najnovší triumf 3:2 nad Carolinou je ich tretím v rade. Ruský kanonier v službách tímu z hlavného mesta USA Alexander Ovečkin prelomil dlhé čakanie na gól, keď sa presadil po 21 dňoch. Strely obrancu Erika Karlssona vyniesli Ottawe dva body zo zápasu s Pittsburghom (3:1). Švédsky „druhoročiak“ zariadil všetky tri góly Senators, keď dvakrát prepálil brankára Penguins Marc-Andre Fleuryho a ďalšiu delovku ranu od modrej čiary predĺžil do siete spoluhráč Mike Fisher. „Tučniakom“ nepomohol ani gól Sidneyho Crosbyho, kanadskú ikonu môže tešiť aspoň predĺženie jeho bodovej šnúry na úctyhodných 24 zápasov. Kapitán Pittsburghu zaznamenal počas nej 24 gólov a 46 bodov, pričom jeho séria je najdlhšia v NHL od sezóny 1992/1993, keď Mats Sundin ako hráč Quebeku Nordiques dosiahol minimálne jeden bod v 30 stretnutiach za sebou. Crosby sa však po záverečnej siréne pozastavil pri nevýraznej hre svojho tímu. „Dnes sme pôsobili mimoriadne ťažkopádne,“ priznal. „Z času na čas sa vyskytne nejaká zlá tretina, no tá prvá bola z našej strany hrozná. Prečo? Som si istý, že vianočná pauza s tým má čosi do činenia. No tá sa nedá použiť ako ospravedlnenie,“ poznamenal.
      Katastrofálne návštevy zaznamenali dve arény na predmestiach New Yorku. Snehová metelica zapríčinila, že na duel NY Islanders s Montrealom (4:1) sa prišlo pozrieť iba 3136 divákov, z toho časť pricestovala na Long Island z Kanady. V ľudoprázdnom Nassau Coliseu korčuľoval i slovenský bek Milan Jurčina, ktorý sa prezentoval dvoma streleckými pokusmi a pripísal si dve trestné minúty. Prázdnotou zívali aj tribúny haly Prudential Center, do ktorej si v nevľúdnom počasí našlo cestu oficiálne 5329 návštevníkov, no v skutočnosti sa v hľadisku nachádzalo len približne 2500 až 3000 hokejových nadšencov, pretože mnohí fanúšikovia so zakúpenou vstupenkou či permanentkou sa v poslednej chvíli zriekli účasti na zápase po odvysielaní správy, že fujavica úplne paralyzovala miestnu autobusovú dopravu. Nevideli tak piatu prehru "diablov" v rade, druhú pod vedením staronového kormidelníka Jacquesa Lemairea, ktorá ešte viac prikovala New Jersey k dnu ligovej tabuľky.
      Tesné vedenie v Juhovýchodnej divízii uhájili hráči Tampy Bay, keď sa im podarilo v predĺžení pretlačiť divízneho soka z Atlanty (3:2 pp). Hostia sa mohli oprieť o výkony svojich najväčších hviezd, kapitán Vincent Lecavalier dal dva góly „bleskov“ vrátane víťazného z 62. minúty a svoj 28. gól sezóny pridal bombardér Steven Stamkos, ktorý tak v poradí kanonierov stráca na Crosbyho stále dva presné zásahy.
      Vydreté víťazstvo slávil Vancouver. Canucks prehrávali s Edmontonom ešte na konci druhej časti 0:2, no troma gólmi sa im podarilo otočiť skóre a vyhrať 3:2. Víťazný gól vsietil v čase 59:36 obranca Kevin Bieksa, ktorý bol ešte v úvode ročníka častým predmetom prestupových špekulácií. Výhra Phoenixu v Dallase (1:0) nesie zreteľný rukopis Jasona LaBarberu, brankár Coyotes zlikvidoval všetkých 29 striel, ktoré na neho smerovali, a zaknihoval si 29. čisté konto v NHL.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies