Prečo polovicu finálového zápasu chýbal Andrej Sekera?

NETKY.SK • 27 September 2020, 09:14 • 2 min
Prečo polovicu finálového zápasu chýbal Andrej Sekera?

Iný hokejista v tejto sezóne dokázal to, čo predtým len ikonické hviezdy Lemieux a Gretzky.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Dallasu Stars ešte v tohtosezónnej spanilej jazde nekončia. V piatom zápase vybojovali víťazstvo, no na zisk najslávnejšej hokejovej trofeje potrebujú vyhrať nad Tampou Bay ešte dvakrát za sebou.

Tentokrát nad Tampou Bay zvíťazili 3:2 po dvojnásobnom predĺžení. Aktuálne na zápasy prehrávajú 2:3. Zaskvel sa útočník Corey Perry, ktorému sa podarilo v 18. minúte skórovať ako prvému a v 90. minúte streliť víťazný gól svojho tímu.

 

 

Hral aj Slovák Andrej Sekera, no pre zranenie chýbal jeden a pol tretiny. Tampa Bay, za ktorú v obrane nastupuje aj Erik Černák teda ešte nedokázala dokončiť sériu a zdvihnúť nad hlavy Stanley Cup. Šiesty duel je na programe v noci na utorok o 2.00 SELČ.

 

Sekera chýbal časť duelu po tom, ako ho v 16. minúte prvej časti hry trafil pukom do vnútornej strany kolena obranca Tampy Michail Sergačov.

 

Pred začiatkom druhej tretiny vykorčuľoval na ľad, ale po pár oblúkoch zistil, že sa stav nezlepšil a opäť odišiel do šatne. Na tretiu tretinu a predĺženie sa už vrátil a pomohol Dallasu k výhre. Na ľade strávil spolu 13:38 min a trikrát bodyčekoval.

 

Bleskom nepomohli ani góly Ondřeja Paláta a Michaila Sergačova, pri oboch asistoval Brayden Point, ktorý v treťom zápase za sebou nazbieral viac ako jeden bod a s 32 bodmi (13+19) je druhý za lídrom produktivity a spoluhráčom Nikitom Kučerovom (33).

 

Kučerov získal 26. asistenciu, čo pred ním v jednej play-off zvládol len Wayne Gretzky a Mario Lemieux.

 

Košický odchovanec Erik Černák strávil na ľade 28:17 min. Získal dva plusové body, rozdal dva "hity", raz vystrelil na svätyňu Dallasu a pykal aj za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.

 

 

V 54. min vyrovnal Joe Pavelski a udržal Dallas v hre. Pri každom góle Stars prihrával Tyler Seguin. Pavelski dal už 61. gól v play-off a je už prvý v histórii najprestížnejšej hokejovej ligy sveta spomedzi rodákov z USA.


      finále play-off NHL (Edmonton)
      piaty zápas:
      TAMPA BAY LIGHTNING - DALLAS STARS 2:3
po dvojnásobnom predĺžení (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0, 0:1)
      Góly: 25. Palát (Kučerov, Point), 44. Sergačov (Point) - 18. Perry (Seguin, Oleksiak), 54. Pavelski (Heiskanen, Seguin), 90. Perry (Klingberg, Seguin). Rozhodovali: Kozari, O'Rourke - Amell, Cherrey, vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 41:33, bez divákov.
      Tampa Bay: Vasilevskij - Rutta, Hedman, ČERNÁK, Sergačov, Shattenkirk, McDonagh - Kučerov, Point, Palát - Johnson, Cirelli, Killorn - Coleman, Gourde, Goodrow - Verhaeghe, Paquette, Maroon. Tréner: J. Cooper
      Dallas: Chudobin - Klingberg, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Hanley, SEKERA - Radulov, Pavelski, Benn - Perry, Seguin, Janmark - Gurianov, Dowling, Kiviranta - Caamano, Dickinson, Cogliano. Tréner: R. Bowness
      /stav série: 3:2/

      Slováci v akcii:
      Erik Černák
(Tampa Bay) 28:17 0 0 0 +2 1 2
      Andrej Sekera (Dallas)  13:38 0 0 0  0 0 0
      /minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies