Halák po dvoch týždňoch opäť medzi hviezdami týždňa

NETKY.SK • 9 November 2010, 08:20 • 2 min
Halák po dvoch týždňoch opäť medzi hviezdami týždňa

Halák po dvoch týždňoch opäť medzi hviezdami týždňa

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák zo St. Louis Blues sa už po druhý raz v sezóne a v rozpätí dvoch týždňov dostal medzi tri hviezdy týždňa. Po cene druhej hviezdy spred štrnástich dní si slovenský gólman svojimi výkonmi vyslúžil tentoraz tretiu hviezdu, okrem neho ocenenie v pondelok získali aj krídelník Vancouveru Raffi Torres ako prvá hviezda a Halákov kolega z Columbusu Mathieu Garon v pozícii druhej hviezdy.
      Halák v dvoch zápasoch, v ktorých bol v akcii pustil za chrbát iba jedinú z 59 striel a zaznamenal 98,3-percentnú úspešnosť zákrokov. Pri triumfe nad San Jose 2:0 si pripísal už 12. zápas bez inkasovaného gólu v kariére a čaroval aj proti Bostonu, ktorého strelcom podľahol len raz a prispel k triumfu 2:1 po samostatných nájazdoch. Dovedna má na konte v desiatich vystúpeniach v novej sezóne osem víťazstiev, jednu prehru v riadnom hracom čase a jednu po predĺžení. Pýši sa troma "shutoutami", priemerom 1,46 gólu na zápas a úspešnosťou 94,4 gólu na zápas. Tieto čísla ho radia medzi absolútnu ligovú špičku a dávajú mu nádej zabojovať na konci sezóny o tú najcennejšiu brankársku trofej – Vezina Trophy.
      "Bluesmani" majú v základnej časti NHL momentálne bilanciu 9 víťazstiev, dve prehry po predĺžení, resp. nájazdoch a jedna prehra v riadnom hracom čase, pričom s 20 bodmi vedú celú Západnú konferenciu. O takejto vizitke mohli vlani iba snívať. Ich herný prerod je postavený na explózii extrémne rýchlych mladíkov, skalopevnej obrane a najmä jedinečných výkonoch Haláka, ktorý prišiel do tímu v lete výmenou z Montrealu.
      Torres bol v uplynulom týždni najproduktívnejším hráčom profiligy a piatimi gólmi a šiestimi asistenciami prispel k štyrom víťazstvám Canucks. Garon sa zaskvel dvoma čistými kontami po sebe a celkovo zneškodnil až 75 zo 78 striel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies