Talentovaný obdivovateľ Vasilevského je veľkou nádejou slovenského hokeja

NETKY.SK • 12 September 2020, 11:14 • 2 min
Talentovaný obdivovateľ Vasilevského je veľkou nádejou slovenského hokeja

Za Banskú Bystricu odchytal premiérový zápas talentovaný brankár Eugen Rabčan, ktorý má od novembra pôsobiť v Kanade.

slovakia

left justify in out

Kým sa však rodák z Levoče poberie za “veľkú mláku“, dostal príležitosť pôsobiť v tíme majstrovského klubu HC´05 Banská Bystrica. Práve s baranmi spod Urpína totiž 19-ročný talentovaný brankár podpísal zmluvu. To však bolo ešte predtým, ako ho draftoval kanadský klub Winnipeg Ice, ktorý u neho, prirodzene, dostane prednosť.

 

 

Bystrici ďakuje

Šancu priblížiť sa takto možno až k NHL nechce tento fanúšik brankára Tampy Bay Andreja Vasilevského stratiť. Preto draft využije a odíde do kolísky hokeja. Je však veľmi nadšený, že sa predtým môže rozohrávať a pripravovať v tíme aktuálnych slovenských šampiónov. V aktuálnom tíme je pre neho najväčším vzorom kapitán Ivan Ďatelinka.

 

img

 

Postúpil vyššie

Eugen Rabčan ešte pred rokom chytal v nižšej súťaži. No už v drese Spišskej Novej Vsi predvádzal výborné výkony a bolo len otázkou času, kedy si ho agenti všimnú. „Samozrejme, že treba s tým rátať. Každý rok sa chcete posunúť ďalej. A ja som rád, že Bystrica mi dala túto šancu,“ povedal odchovanec spišského hokeja.

 

Do novembra

Dodal, že príležitosť od bystrického klubu i trénera Norberta Javorčíka si veľmi váži. „Do Kanady odchádzam až 1. novembra. Čiže som rád, že zatiaľ môžem hrať v Bystrici,“ povedal s tým, že nemajú spolu vytvorenú žiadnu dohodu, kedy a ako často bude strážiť svätyňu baranov. „To je na trénerovi. Ja sa snažím podávať sústredené a stabilné výkony. A už je len na trénerovi, koho postaví do brány,“ vysvetlil.

 

 

Sebavedomý

Mladík draftovaný zo 102. miesta v 2. kole CHL Import draftu si však nepripúšťa, že by v Kanade neuspel. Preto v tejto chvíli nechce dať fanúšikom z metropoly SNP nádej, že ho uvidia v drese s baranom na hrudi aj po novembri. „Nerozmýšľam nad tým, že mi to nevyjde. Proste dúfam, že tam zotrvám celý čas a budem dobre pripravený na odchod,“ netajil pokorný rodák z Levoče svoje zdravé hokejové sebavedomie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies