USA oznámili, že nemajú údaje o zásahu Ruska do udalostí v Bielorusku

NETKY.SK • 25 August 2020, 11:32 • 2 min
USA oznámili, že nemajú údaje o zásahu Ruska do udalostí v Bielorusku

VILNIUS - Washington nemá informácie o úmysloch Ruska zasahovať do udalosti v Bielorusku. Uviedol to v pondelok na tlačovej konferencii litovského ministerstva zahraničných vecí prvý námestník ministra USA Steven Bigan.

slovakia

left justify in out

"Americké služby nemajú žiadne informácie o tom, že by Rusko mohlo vykonať inváziu na územie Bieloruska" povedal Bigan.

 

Bigan vyhlásil, že Washington odsudzuje použitie sily proti demonštrantom v Bielorusku po prezidentských voľbách a vyzýva Minsk, aby prepustil zadržaných.

 

"USA odsudzujú porušovanie ľudských práv v Bielorusku a prejavy násilia a vyzýva vládu, aby prepustila všetkých väzňov", povedal.

 

img

 

Podľa Bigana Washington sleduje, čo sa deje v Bielorusku. "Spojené štáty nemôžu rozhodovať o priebehu udalosti a ani to neurobia", tvrdil.

 

Bigan tiež uviedol, že budúcnosť Bieloruska závisí od rozhodnutí občanov krajiny. "Najviac, čo môžeme urobiť, je preukázať podporu obyvateľom Bieloruska, ale ich budúcnosť je vo vlastných rukách", vyhlasil.

 

Z Vilniusu Bigan pôjde na návštevu do Moskvy

24. augusta v Vilniuse sa konalo stretnutie bývalej prezidentskej kandidátky Bieloruska Svetlany Tichanovskej a prvého námestníka ministra zahraničných vecí Spojených štátov Stevena Bigana.

 

img

 

Podľa viacerých bieloruských médií sa v bieloruských mestách koná len niekoľko protestných akcií. Zároveň sa v pondelok v Grodne, Baranoviči, Chausa a niektorých ďalších mestách Bieloruska konali motorové zhromaždenia na podporu prezidenta Alexandra Lukašenka.

 

Zdroj:    https://go.tass.ru/FLak

              https://go.tass.ru/FLWz

              https://go.tass.ru/FLHa

 

 

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies