Hriech z minulosti ich takmer zabil

NETKY.SK • 20 August 2020, 14:08 • 2 min
Hriech z minulosti ich takmer zabil

„Dôsledkom hriechu je smrť, ale Božie milosrdenstvo nám prináša život."

slovakia

left justify in out

Je aj taký hriech...
Čo sa hriechu týka, nie je nutné si ani trochu klamať a ani netreba nič prikrášľovať. Áno, hreší každý. Nie je taký človek, ktorý by ani raz neklamal, nikdy by neublížil a nezachoval sa sebecky. Robí to predsa už malé dieťa a ani ho to nemusí nikto učiť. Nevinná lož sa časom mení na prepracovanejšie klamstvá. A v dospelosti sa z občasného luhára stáva majster. Niekedy klameme samých seba a to len preto, aby sme sa cítili o niečo lepšie. Niekedy predstierame pred širokým a úzkym okolím, aby sa zasa cítil lepšie niekto iný. Kruh pokračuje a život sa vlečie ďalej. Ale je aj taký hriech, pred ktorým sa nedá utiecť. Existuje taká pretvárka, ktorá zožiera, nedáva spávať a má dokonca smrtiacu moc.


Že to nie je možné? O pravdivosti presvedčí kniha Zúčtovanie pri Gossamerskom rybníku, ktorú napísala Jaime Jo Wright.
 

Všetko so všetkým súvisí
Pre romány Jaime Jo Wright sú typické dve črty.


Prvou je skutočnosť, že sa strieda história s prítomnosťou, vďaka čomu čitateľ nedostáva jeden, ale dva príbehy. Pravdaže, medzi oboma vládne súvislosť, a čo na začiatku nedávalo zmysel, na konci sa bezchybne spojí do úchvatného celku.
Druhou nespornou kvalitou a opakujúcou sa záležitosťou je autorkin žáner. Jej špecialitou je vytváranie trilerov s misterióznymi prvkami, a akokoľvek neuveriteľné sa to zdá, do každého príbehu vsúva aj kresťanskú hodnotu.

 

Úmrtné oznámenie
V Zúčtovaní pri Gossamerskom rybníku sa čitateľ stretáva s dvoma hrdinkami. V historickej časti je poprednou postavou Libby. Od prvého riadku je zjavné, že má nejaké tajomstvo, ktoré ju prenasleduje. Problém je iba v tom, že ona nie je ani zďaleka jediná, ktorá niečo skrýva. Celé mestečko sa potýka s dvojtvárnosťou - aféry, nevery, podvody... Šokujúcu spleť odhalení rozpletá jedna strach naháňajúca udalosť. Do redakcie novín totiž ktosi poslal úmrtné oznámenie a v ňom sa píše o mužovi, ktorý je ešte stále nažive. Možno by tomu nikto neprikladal význam, keby onen muž onedlho naozaj nezomrel. A to nie je, nanešťastie, posledná vražda.


Bezdomovec
Hrdinkou zo súčasnosti je Annalise. Je uzavretá, v minulosti prežila skúsenosť, ktorá jej navodila sklamanie. Nezapája sa do ničoho, iba sa snaží pomôcť bezdomovcom a postaviť útulok, v ktorom by sa im dostalo pomoci.


Keď ale jeden bezdomovec záhadne zomrie a celý jeho príves je povešaný jej fotografiami, začnú sa diať naozaj čudné veci.
 

Hriech
Románom sa nesie téma hriechu. Ako človeka ovplyvňuje, ako ničí jeho pohľad nielen na svet, ale aj na seba samého. Kým si neodpustí, nikdy nenájde pokoj a neocení milosrdenstvo, ktoré ponúka Boh.


Jaime Jo Wright je pozoruhodná spisovateľka, ktorá ukazuje nielen krásu Božieho charakteru, ale aj ohavnosť mysle toho, kto sa rozhodol vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Ktokoľvek po knihe siahne, neoľutuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies