Kollár chváli vládu za neodkúpenie VSE

NETKY.SK • 17 August 2020, 12:43 • 2 min
Kollár chváli vládu za neodkúpenie VSE

BRATISLAVA - Nevyužitie predkupného práva na odkúpenie Východoslovenskej energetiky (VSE) Holding zo strany štátu bol správny krok, nakoľko možný zisk z tejto spoločnosti by vrátil kúpnu cenu až za desiatky rokov.

slovakia

left justify in out

Reakcia na opozíciu 

Povedal to v dnešných hodinách na brífingu v Banskej Bystrici predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v reakcii na obvinenia niektorých opozičných politikov. Podľa nich vláda nevyužila historickú šancu napraviť privatizáciu distribučných energetických spoločností.

 

img

 

Vyjadrenie predsedu parlamentu 

"Mohli sme to odkúpiť za hodnotu 700 – 800 miliónov eur. Bavíme sa o tom, že zisk, ktorý by sme z toho mali, je okolo 30 miliónov," povedal Kollár. Štát by navyše chcel cez Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) ceny energií ešte znížiť, čo by podľa Kollára mohlo ročný zisk VSE stlačiť na ešte nižšie hodnoty.

 

img

 

"A teraz mi povedzte, koľko rokov by daňoví poplatníci museli čakať, kým by sa po 20-tich miliónoch nazbierala hodnota 800 miliónov. Veď to je neekonomické, to len hlupák by kúpil," zdôraznil Kollár.

 

Fico predostrel možné nebezpečenstvo 

Nevyužitie predkupného práva na VSE kritizoval okrem iných aj predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico. Vláda podľa neho mala na odkúpenie akcií VSE Holding využiť peniaze z plánovaného deficitu štátneho rozpočtu a nemala pripustiť ovládnutie VSE spoločnosťou E.ON. Takáto koncentrácia kontroly energetiky, keď E.ON bude ovládať okrem Západoslovenskej energetiky aj VSE Holding, je podľa Fica veľmi nebezpečná.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies