V Bohumíne horel panelový dom, špekuluje sa o rýchlosti zásahu hasičov

NETKY.SK • 9 August 2020, 10:30 • 2 min
V Bohumíne horel panelový dom, špekuluje sa o rýchlosti zásahu hasičov

Najmenej 11 ľudí prišlo o život pri požiari panelového domu, ktorý v sobotu podvečer začal horieť v meste Bohumín v Moravskosliezskom kraji. Na mieste zasahovalo niekoľko jednotiek hasičov, informoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Medzi 11 obeťami sú aj tri deti. Päť ľudí sa neúspešne pokúšalo zachrániť skokom z 12. poschodia. Zranenia utrpelo ďalších desať ľudí. Medzi zranenými sú aj dvaja hasiči a jeden policajt. "Pri požiari bytu na 11. podlaží zahynulo šesť osôb, tri deti a traja dospelí. Z bytu, ktorý je nad ním sa pokúšalo zachrániť skokom dolu päť osôb. Všetky utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom," povedal denníku Právo šéf moravskosliezskych hasičov Vladimír Vlček.

 

 

Hasičov k požiaru v panelovom dome na Nerudovej ulici v Bohumíne privolali pred šiestou hodinou večer. Na mieste zasahovalo niekoľko jednotiek hasičov a záchranárov. Ľuďom, ktorí boli svedkami tragickej udalosti, pomáhajú krízoví interventi. "Prebieha intenzívne vyšetrovanie okolností a príčin tejto tragickej udalosti," povedala hovorkyňa polície Karolína Bělunková. Vyšetrovaním bol poverený špeciálne vytvorený tím. Jedna z obyvateliek domu novinárom povedala, že policajti priamo na mieste zadržali jedného muža a odviedli ho v putách. Podľa hajtmana Moravskosliezskeho kraja Iva Vondráka, ktorého citoval server Novinky.cz, požiar mohol spôsobiť podpaľač. Riaditeľ krajskej polície odmietol komentovať správy o tom, že požiar bol založený úmyselne. Potvrdil však, že policajti zadržali jedného muža.

 

 

Najtragickejší požiar v ČR od roku 1990 sa hasičom podarilo uhasiť po niekoľkých hodinách. Príčiny požiaru odmietla komentovať polícia aj veliteľ krajských hasičov Vladimír Vlček, ktorý však pripustil, že plamene vzplanuli nezvyčajne rýchlo a masívne. Byt je podľa neho úplne vyhorený. Vlček zároveň odmietol špekulácie, že hasiči dorazili na miesto tragédie neskoro. Podľa neho bola prvá jednotka pri paneláku už päť minút od ohlásenia požiaru. Svedok tragickej udalosti Adrian Šipka pre iDnes povedal, že hasiši nekonali dostatočne rýchlo.

 

Čo sa našlo na mieste tragédie? Prečítajte si v tomto článku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies