Na vode to Ferrari ide, Vettel vyhral druhý meraný tréning pred VC Maďarska

NETKY.SK • 17 Júl 2020, 17:58 • 2 min
Na vode to Ferrari ide, Vettel vyhral druhý meraný tréning pred VC Maďarska

BUDAPEŠŤ - Nemecký jazdec Ferrari Sebastian Vettel bol najrýchlejší v piatkovom druhom tréningu pred Veľkou cenou Maďarska F1. Druhý skončil v daždivých podmienkach Fín Valtteri Bottas na Mercedese, ktorý si tak zopakoval umiestnenie z dopoludňajšej skúšky.

slovakia

left justify in out

Nešlo sa naplno 

Vettel bol o 0,272 s rýchlejší ako Bottas. Tretí bol Carlos Sainz na McLarene a za ním nasledovali piloti stajne Racing Point Sergio Perez a Lance Stroll. Vettelov kolega Leclerc sa umiestnil na konci prvej desiatky.

 

img

 

V prvom dopoludňajšom tréningu to však bol iný príbeh. Za sucha bol najrýchlejší Mercedes Lewisa Hamiltona. Je možné, že v ťažkých podmienkach počas dažďa nechcel Hamilton riskovať prípadný šmyk a následné poškodenie monopostu. nevyšiel ano z boxovej uličky podoben ako ďalších 6 jazdcov. Pokiaľ sa pôjde v nedeľu za dažďa, pretekári ktorí to dnes vyskúšali majú výhodu. 

 

img

 

Za sucha jednoznačný Mercedes 

Úradujúci majster sveta absolvoval dopoludnia 37 kôl s najlepším časom 1:16,006 minúty. Druhý bol jeho tímový kolega Bottas, ktorý zaostal o 0,086 sekundy. Tretí bol Perez (+0,527). Jazdci Ferrari zaostali o viac ako sekundu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lewis Hamilton (@lewishamilton),

 

Technický okruh 

Rýchlosti Racing Pointu sa už obáva aj stajňa Mercedes. Každý si uvedomuje, že zajtrajšia kvalifikácia bude kľúčová, keďže okruh Hungaroring veľa miest na predbiehanie neponúka. Na trati bude dostupná dokonca len jedna DRS zóna, a to na cieľovej rovinke. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies