Kyrgios pôjde na newyorské US Open jedine v ochrannom obleku

NETKY.SK • 16 Jún 2020, 18:53 • 2 min
Kyrgios pôjde na newyorské US Open jedine v ochrannom obleku

Aj taký showman publika, akým medzi svetovými tenistami Austrálčan Nick Kyrgios určite je, berie situáciu okolo opatrení vyvolanými koronavírusom veľmi vážne.

slovakia

left justify in out

Situácia v New Yorku je vážna

Snahu organizátorov US Open za každú cenu zorganizovať tento rok US Open označil Nick Kyrgios za sebeckú a egoistickú. Známy búrlivák tenisových dvorcov a člen širšej svetovej špičky sa pridal na stranu kritikov zotrvania Medzinárodných majstrovstiev USA v tohtoročnom kalendári v pôvodnom termíne (31. 8. - 13. 9.), keďže epidemiologická situácia v New Yorku v súvislosti s koronavírusom je jedna z najhorších na svete. A štvrť Queens, kde sa nachádza areál Billie Jean King USTA National Tennis Center,druhú najvyššiu úmrtnosť na následky ochorenia COVID-19 spomedzi všetkých okresov v USA.

 

img

 

Vyjadrenie na sociálnej sieti
"Ak pôjdem na US Open, pripravím si svoj ochranný overal a keď sa vrátim späť do Austrálie, zatvorím sa na dva týždne do karantény," ironicky skonštatoval Kyrgios na twitteri. "Ľudia, ktorí tlačia na organizovanie US Open, sú sebeckí," dodal austrálsky tenista.

 


Grandslamový tenisový turnaj US Open stále nemá istotu, že sa tento rok vôbec uskutoční. Konečné rozhodnutie by mali organizátori zverejniť už v utorok 16. júna alebo o deň neskôr. Podľa nepotvrdených informácií sa však už formálne dohodli na podujatí bez účasti divákov v pôvodne stanovenom termíne na prelome augusta a septembra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bill Oakes (@billoakes),

 

Viaceré hviezdy sa po nových opatreniach turnaja nezúčastnia
Najlepší hráči sveta však jeden za druhým avizujú, že ak Američania spustia tvrdé hygienické a bezpečnostné opatrenia v boji s koronavírusom, do New Yorku ani len nevycestujú. Po mužskej svetovej jednotke Novakovi Djokovičovi vyjadrila svoje obavy aj líderka rebríčka WTA Austrálčanka Ashley Bartyová. Kyrgios dokonca už vyzval na twitteri prvých troch mužov svetového rebríčka, či by sa US Open vôbec malo konať.

 

 

 

Novak je skôr za zrušenie 
Djokovič sa vyjadril že avizované opatrenia počas US Open (max. jedna osoba ako sprievod, obmedzený pohyb po areáli, resp. bývanie v tzv. karanténnych hoteloch) považuje za extrémne. Aj preto zvažuje v tomto špecifickom "koronavírusovom" roku vynechať US Open a pokračovať v sezóne až v septembri prípravou na Roland Garros. Parížsky antukový vrchol sa po novom má konať v dňoch 20. 9. - 4. 10. 2020. Jednoznačné áno pre turnaj v New Yorku nepovedal ani obhajca titulu a svetový hráč číslo dva Španiel Rafael Nadal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies