Beyonce požaduje stíhanie policajtov, ktorí zastrelili Afroameričanku

NETKY.SK • 15 Jún 2020, 08:58 • 2 min
Beyonce požaduje stíhanie policajtov, ktorí zastrelili Afroameričanku

LOUISVILLE - Americká speváčka Beyonce sa pripojila ku kritickým hlasom, požadujúcim trestné stíhanie policajtov, ktorí zastrelili Afroameričanku Breonnu Taylorovú priamo v jej dome, uviedla v pondelok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo svojom liste adresovanom generálnemu prokurátorovi štátu Kentucky Danielovi Cameronovi speváčka napísala, že policajti "musia niesť následky za svoj čin".

 

Napísala otvorený list

"Váš úrad má právomoc a povinnosť učiniť zadosť spravodlivosti v prípade Breonny Taylorovej a preukázať hodnotu života černošky," uviedla v otvorenom liste.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Beyoncé (@beyonce),

 

Dvadsaťšesťročnú Taylorovú postrelila polícia osem krát 13. marca, keď detektívi pátrajúci po drogách vyrazili predné dvere na jej byte. V príbytku Taylorovej sa však žiadne drogy nenašli.

 

Množstvo protestov

Úmrtiu Taylorovej začala verejnosť venovať zvýšenú pozornosť po tom, ako jej rodina v máji zažalovala políciu. Jej smrť vyvolala v meste Luisville sériu protestov, pri ktorých najmenej sedem ľudí utrpelo zranenia.

 

JAY-Z volal guvernérovi Minnesoty, kvôli spravodlivosti

 

Podobné násilné nepokoje sa konali v posledných dňoch naprieč celými Spojenými štátmi. Ich spúšťačom bolo pondelkové úmrtie Afroameričana Georgea Floyda pri policajnom zásahu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies