Pastrňák si ocenenie od svojej krajiny váži, túži však po kolektívnom úspechu

NETKY.SK • 13 Jún 2020, 10:42 • 2 min
Pastrňák si ocenenie od svojej krajiny váži, túži však po kolektívnom úspechu

Predpoklady sa potvrdili a David Pastrňák sa po štvrtý raz v neprerušenej sérii stal laureátom ankety Zlatá hokejka v Českej republike. Rodák z Havířova má iba 24 rokov, ale už teraz vyrovnal rekord legendárneho Jaromíra Jágra, ktorý Zlatú hokejku získal rovnako štyri razy po sebe (2005 - 2008). Fenomenálny útočník má celkovo na konte až 12 víťazstiev.

slovakia

left justify in out

O krok bližšie k Jágrovi
"To v hlave nemám, aby som prekonal Jágra. Hokej je tímový šport a ja chcem zažívať úspechy s celým mužstvom, nie iba sám. Každá Zlatá hokejka ma však motivuje zlepšovať sa z roka na rok," uviedol David Pastrňák.

 

img

 

Tímová trofej je prvoradá
Spoluhráč Zdena Cháru a Jaroslava Haláka v tíme NHL Boston Bruins sa v predčasne ukončenej základnej časti sezóny 2019/2020 stal spolu s Alexandrom Ovečkinom kráľom strelcov zámorskej profiligy. Obaja dosiahli po 48 gólov, potrebovali na to iba 70, resp. 68 zápasov. Víťazstvo Pastrňáka teda vôbec neprekvapuje, Ked však od neho fotografi chceli, aby zdvihol nad hlavu víťaznú trofej určenú najlepšiemu hokejistovi Česka, neurobil to. "Nad hlavou chcem držať pohár pre majstra sveta alebo Stanley Cup. Toto je výsostne individuálne ocenenie. Veľmi si ho vážim, ale nehrám golf ani tenis, aby som sám seba postavil pred celý tím," vysvetlil Pastrňák.

 

img

 

Emócie po vstrelení gólu
Skvelý zakončovateľ nie je nadšený z toho, že sezóna v NHL sa bude dohrávať bez divákov a za prísnych hygienických a bezpečnostných predpisov. "Bude to na h... Všetci chceme hrať, ale pauza bola dlhá a potrebujeme sa do toho dostať. Bez ľudí to nebude ono a dokonca som počul, že sa ani nebudeme môcť radovať z gólov. Uvedomujem si však, že to všetko musíme nejako spoločne prekonať a dúfať, že budúca sezóna bude zasa normálna," skonštatoval člen prvej formácie Bostonu, kde mu partnerov robia center Patrice Bergeron a ľavé krídlo Brad Marchand.

 

img

 

Playoff nemá nikdy favorita
Na otázku, či bude Boston ako víťaz základnej časti hlavný favorit na zisk Stanleyho pohára, odpovedal záporne. "Všetci to budú chcieť vyhrať. Taký Montreal sa tesne dostal do play-off, ale ich brankár Carey Price sa môže zblázniť a vyradiť niekoľko tímov. Razom budú všetky výhody aj nevýhody zmazané a celé naše úsilie spojené so základnou časťou sa rozplynie," naznačil Pastrňák.

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies