Bratislavský Volkswagen vyrába už sedem dní v nepretržitej prevádzke

NETKY.SK • 6 September 2010, 07:29 • 2 min
Bratislavský Volkswagen vyrába už sedem dní v nepretržitej prevádzke

Bratislavský Volkswagen vyrába už sedem dní v nepretržitej prevádzke

slovakia

left justify in out

img

Bratislavská automobilka Volkswagen Slovakia, a.s., vyrába v nepretržitej prevádzke už siedmy deň. "Zatiaľ sa nevyskytli žiadne komplikácie. Na nepretržitú prevádzku sme nabehli plynule," povedal pre TASR hovorca VW SK Vladimír Machalík a zároveň dodal, že dôvodom zvýšenej výroby je rastúci dopyt po vozidlách vyrábaných v bratislavskom závode Volkswagenu.  
S nepretržitou prevádzkou začala spoločnosť 30. augusta, teda o dva dni skôr, ako sa pôvodne plánovalo. Výroba vozidiel SUV - Volkswagenu Touareg, Audi Q7 a karosérií Porsche Cayenne je naplánovaná až do polovice roka 2011. Týka sa všetkých prevádzok súvisiacich s výrobou automobilov - karosární, lakovne, agregátov, montáže a logistiky.
Zvýšená produkcia, 24 hodín denne sedem dní v týždni, si na toto prechodné obdobie vyžiadala približne tisíc nových pracovných pozícií. "S náborom zamestnancov sme začali ešte koncom júna. V súčasnosti už disponujeme s potrebným počtom," konštatoval Machalík.
Od januára do konca júna tohto roka opustilo výrobné linky bratislavského závodu takmer 65.000 vozidiel značiek Audi, Porsche, Škoda a Volkswagen, z toho viac ako 20.000 vozidiel tvoril Volkswagen Touareg.
Začiatkom roka automobilka začala s výrobou novej generácie vozidiel Volkswagen Touareg a Porsche Cayenne. V apríli sa k nej pridala aj produkcia prvého sériovo vyrábaného hybridného vozidla koncernu Volkswagen – Touareg Hybrid. V máji 2010 spoločnosť zároveň ukončila výrobu Škody Octavia, aby uvoľnila priestor pre prípravu výroby vozidiel radu New Small Family.
Výroba prevodoviek v bratislavskom závode VW SK v prvom polroku 2010 vzrástla medziročne o 78 % a dosiahla úroveň viac ako 195.000 vyrobených kusov. Produkcia komponentov v martinskom závode dosiahla objem 16,3 milióna komponentov, čo predstavuje rast oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 63 %.
Obrat spoločnosti stúpol v prvom polroku tohto roka v medziročnom porovnaní o 37 % na 1,8 miliardy eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies