Ministri dopravy únie schválili navýšenie mýta za hlučnosť a emisie

NETKY.SK • 15 Október 2010, 11:54 • 2 min
Ministri dopravy únie schválili navýšenie mýta za hlučnosť a emisie

Ministri dopravy únie schválili navýšenie mýta za hlučnosť a emisie

slovakia

left justify in out

img

Štáty Európskej únie (EÚ) budú mať možnosť vyrubiť dodatočné poplatky na nákladné vozidlá s hmotnosťou nad 3,5 tony, ak tieto prekročia určenú hranicu hlučnosti, vypúšťania emisií, alebo budú využívať cestné komunikácie v čase dopravnej špičky. Kompromisný návrh revízie príslušnej legislatívy schválili dnes ministri členských štátov EÚ zodpovedných za dopravu kvalifikovanou väčšinou.
      Takzvaná smernica Eurovignette ponesie so sebou navýšené poplatky, ktoré by sa mali nad rámec Európskou komisiou (EK) stanovenej hranice posunúť smerom nahor o 3 - 4 eurocenty za najazdený kilometer. Politická dohoda teraz bude smerovať na schválenie do Európskeho parlamentu (EP).
      Z členských krajín využíva v súčasnosti, vrátane Slovenska a Českej republiky, elektronické mýto 11 krajín, Maďarsko a Poľsko budú mať v blízkej budúcnosti zavedený systém na výber mýta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies