Únia zrušila bariéry obchodu s ruským ovocím a zeleninou

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 13:22 • 2 min
Únia zrušila bariéry obchodu s ruským ovocím a zeleninou

Únia zrušila bariéry obchodu s ruským ovocím a zeleninou

slovakia

left justify in out

Európska únia dnešným dňom odstránila dôležité bariéry pri obchodovaní s ovocím a zeleninou, pochádzajúcou z Ruska. Reagovala tak na rozhodnutie ruskej vlády, ktorá od začiatku júna implementovala legislatívu o rovnakých maximálnych hodnotách pesticídov v ovocí a zelenine tak, ako to určujú medzinárodné štandardy.
      Tento krok by mal zlepšiť obchodné podmienky exportu i importu daných produktov, obchodovanie medzi EÚ a Ruskom v roku 2009 dosahovalo úroveň v týchto komoditách 2,3 miliardy eur.
      Únia však bude pokračovať aj ďalej v tlaku na ruské úrady, aby tie stanovili také hodnoty aj pri ostatných komoditách, aby boli v súlade s medzinárodnými požiadavkami pre bezpečnosť potravín. Ide najmä o mäso a v ňom sa nachádzajúce zostatky medicínskych preparátov, mliečne produkty a štandardy späté s pestovaním rôznych plodín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies