Lekárom v Petrohrade, ktorí sa nakazia COVID-19, vypláca štát tisícky eur

NETKY.SK • 29 Máj 2020, 11:48 • 2 min
Lekárom v Petrohrade, ktorí sa nakazia COVID-19, vypláca štát tisícky eur

PETROHRAD - Petrohradská radnica poslala peňažnú kompenzáciu pre zdravotnickych pracovníkov, ktorí sa v práci nakazili koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Ako to funguje?

Celková výška kompenzácie je približne 30 miliónov rubľov (385 tisíc eur). Zdravotnícky personál, ktorý sa nakazí novým koronavírusom v dôsledku starostlivosti o pacientov, má nárok na jednorazovú platbu.

 

"Platby boli vyplatené už 99 zdravotníkom, teda chorým lekárom a ich rodinným príslušníkom, ktorí v dôsledku tohto ochorenia zomreli", informovala tlačová služba mesta.

 

img

 

Lekár, ktorý sa počas výkonu práce nakazí koronavírusom, dostane finančnú náhradu vo výške 300 tisíc rubľov, čo je približne 3 850 eurAk infekcia viedla k zdravotnému postihnutiu, zdravotník dostane 500 tisíc rubľov, vyše 6 500 EUR.

 

Ak by lekár svoj boj proti koronavírusu prehral, jeho rodinní príslušníci dostanú kompenzáciu vo výške 1 milión rubľov, teda asi 12 800 eur.

 

img

 

Ďalších 600 miliónov

Úrad guvernéra mesta tiež poznamenal, že špeciálne komisie ministerstva zdravotníctva schválili právo na odškodnenie pre ďalších 600 zdravotníkov. Guvernér Petrohradu Alexander Beglov podpísal dekrét o pridelení 600 miliónov rubľov (7.7 miliónov eur) z rozpočtu mesta na platby nakazeným lekárom.

 

Koronavírus v Petrohrade

V Petrohrade sa koronavírusom nakazilo viac ako 3 000 zdravotníckych pracovníkov. Infekcia vo väčšine prípadov priamo súvisí s ich prácou. Osem lekárov zomrelo.

Ku koncu mája bolo v Petrohrade zistených celkom 14 463 prípadov COVID-19, čo je podľa tohto ukazovateľa tretie miesto medzi regiónmi Ruska po Moskve a Moskovskom regióne. Vyliečilo sa 4 458 ľudí, 158 zomrelo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies