Organizátori Wimbledonu vyzbierali 1,5 milióna libier na boj proti COVID-19

NETKY.SK • 13 Máj 2020, 07:49 • 2 min
Organizátori Wimbledonu vyzbierali 1,5 milióna libier na boj proti COVID-19

LONDÝN - Tenisový Wimbledon tento rok padol za obeť koronavírusu, ale londýnsky All England Lawn Tennis and Croquet Club, skrátene známy ako All England Club, bol veľmi aktívny v pomoci ľuďom v tzv. prvej línii boja proti celosvetovej pandémii pliagy, ktorá spôsobuje ochorenie COVID-19.

slovakia

left justify in out

Slávny tenisový klub pomohol sumou 1,5 milióna USD pohotovostným službám a charitatívnym organizáciám vo Veľkej Británii. Vedenie All England Clubu výrazne prispelo aj do programu pomoci menej úspešným tenistom, ktorých príjem výrazne utrpel v čase pandémie.

 

img


"Máme obrovskú silu pomáhať a konať dobro. Chceme byť v tomto príkladom pre celý svet," uviedol predseda All England Clubu Ian Hewitt.

 

"Usilovne sme pracovali na širokej škále opatrení na poskytnutie pomoci, ktorú môžeme adresovať tým, ktorí sú v našich miestnych a regionálnych komunitách najviac postihnutí. Tešíme sa z podpory fanúšikov z celého sveta a to napriek zrušenie tohtoročnej edície. S pokorou a láskou veríme, že na budúci rok sa všetci opäť stretneme," doplnil I. Hewitt.

 

Zrušenie podujatia 

Slávny turnaj na londýnskej tráve s vyše 130-ročnou tradíciou tento rok zrušili prvýkrát od II. svetovej vojny. Nový najbližší termín Wimbledonu je 28. jún - 11. júl 2021.
 

 

Reakcia tenisových hviezd:

 

Andy Murray

Je veľmi smutné, že sa tento rok Wimbledon neuskutoční. Popri tom všetkom, čo sa teraz vo svete deje je zdravie najdôležitejšie.

 

Serena Williamsová

Wimbledon mal pre ňu vždy špeciálny význam. Na tráve v Londýne dokázala dominivať už 7-krát. Na zrušenie turnaja pre tento rok dokázala reagovať len dvomi slovami: "Som šokovaná."

 

Roger Federer

Podľa reakcie na sociálnej sieti Twitter bol švajčiarsky tenista vykoľajený ešte viac ako Serena Willaimsová. Dokázal reagovať len jedným slovom a "gif bez emócii".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies