Dánski kaderníci naprávajú škody, ktoré si ľudia na hlavách napáchali

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 11:31 • 2 min
Dánski kaderníci naprávajú škody, ktoré si ľudia na hlavách napáchali

Dánski kaderníci v pondelok po mesiaci opätovne otvorili svoje salóny. Rovnako ako u nás, mali zatvorené kvôli opatreniam s koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Na nedostatok zákazníkov si naozaj nemôžu sťažovať. Ich diáre sú plné dlho dopredu. Bohužiaľ nie všetci ich zákazníci na ich starostlivosť počkali, ale naopak sa pokúsili ostrihať či nafarbiť sami. O to viac práce teraz kaderníci majú.

 

Poďakovali tým, ktorí vydržali

Hoci kadernícke salóny zostali v Dánsku zatvorené len mesiac, mnohí ľudia to nevydržali a zkúsili sa podľa najrôznejších návodov na internete ostrihať sami.

 

Podľa mnohých kaderníkov to pritom nebol vôbec dobrý nápad, odstraňovanie škôd, ktoré na svojich vlasoch ľudia napáchali, je oveľa horšie, než keby vydržali niekoľko týždňov bez akejkoľvek starostlivosti.

 

"Už za prvý deň som videl toľko šialeností vzniknutých snahou o domáci zostrih, že mi nad tým často zostal rozum stáť. Chcel by som všetkým ľuďom, ktorí počkali so strihom aj farbou na profesionálov, týmto odkázať, že im moc ďakujem," povedal kaderník Erik Björnsson z kodanského salónu Street Cut.

 

Náprava škôd je podľa mnohých kaderníkov veľmi náročná a nie vždy je možné všetko opraviť za jednu návštevu.

Otvorenie kaderníckych salónov v Dánsku je späté s prísnymi hygienickými pravidlami.

 

 

Iné opatrenia ako pred pandémiou

Kaderníci svoje nástroje (nožnice, strojčeky, hrebene) neustále dezinfikujú, rovnako tak všetky povrchy vrátane stoličiek a používajú jednorazové plášte. Oproti bežným zvyklostiam tiež nepodávajú svojim zákazníkom kávu či iné nápoje, rovnako tak pri čakaní nemajú zákazníci k dispozícii časopisy na čítanie. Avšak kaderníci ani zákazníci nemusia nosiť rúška.

 

Väčšina Európanov však Dánom ich otvorené kadernícke salóny naozaj závidí. Napríklad až tretina Grékov v prieskume verejnej mienky priznala, že návštevu kaderníctva majú na prvom mieste svojho zoznamu vecí, ktoré urobia okamžite po skončení všetkých opatrení. Gréci totiž stále ešte nepoznajú dátum, kedy u nich kaderníctva budú opäť otvorené.

 

Vo Švajčiarsku sa na to chystajú na začiatku mája, nasledovať by ich mali v Rakúsku a Portugalsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies