Láska k mužovi ju priviedla späť k Bohu

NETKY.SK • 17 Apríl 2020, 06:58 • 2 min
Láska k mužovi ju priviedla späť k Bohu

V súvislosti s láskou sa nehovorí o tom, že by mala byť zdravá. Viac sa páči rozprávať o nej ako o nesmrteľnej, nesebeckej, opätovanej či neopätovanej, o takej, pre ktorú by sa dala napísať báseň alebo vyskladať pesnička. Ale zdravá, to málokomu napadne. A pritom by to napadnúť malo.

slovakia

left justify in out

Je taká...
Ak sa ľúbi nezdravo, prináša to utrpenie. Nepíšem len o ľúbení muža a ženy, ale aj o rodičovi a dieťati, o priateľoch a súrodencoh, o každom druhu, ktorý len na svete je. Nezdravý cit je taký, ktorý oslepuje, až človek nevidí, že narobí viac zla ako dobra. V nezdravom vzťahu dáva iba jedna strana, ale späť sa jej nedostáva nič. Choré spojenie sa končí nešťastne, sklamaný si dáva sľub, že už nikomu nebude veriť, na nikoho sa spoliehať a nič dobré nebude očakávať. Naopak, zdravé puto, nech už trvá večne alebo len jeden mesiac, má robiť človeka lepším.

 

img

 

Ochladlo to
Žena odovzdala život Bohu, verila Mu a jej cieľom bolo približovať sa Mu čoraz viac. Zastavila ju ale nesprávna voľba. Dopustila sa omylu, zatrpkla a namýšľala si, že vzťah s Bohom už nebude nikdy taký, aký býval kedysi. Modlila sa naďalej, ale nie intenzívne. Občas sa s Bohom rozprávala raz za mesiac, občas jedenkrát týždenne. Nič jej nerobilo radosť, pridával sa jeden problém za druhým.

 

Nie je to telenovela
Neskôr sa zoznámila s mužom. Bol rovnako starý ako ona, a nachádzal sa v podobnej temnote ako ona. A tak sa začala pravidelná komunikácia. On jej povedal o sebe, ona sa mu tiež zdôverila. Bolelo ju, keď ho videla nešťastného. "Nie, život nie je telenovela," povedala mu pri istej príležitosti. "To teda nie je," súhlasne prikývol. "Kiežby tak niekto vedel, ako ho správne žiť. Ale možno taký niekto predsa len je. Možno by mi pomohol Boh." A vtedy sa ona strhla. Priznala sa mu síce už dávno, že s Bohom ju spája minulosť, ale nijako tému nerozoberala. Po jeho vyhlásení si však uvedomila, aká irónia sa prihodila. Veď to ona mala jemu pripomínať Boha, mala byť pre neho svetlom v tme. A nebola.

 

img

 

Iba On
Na mužovi jej natoľko záležalo, že sa kvôli nemu začala modliť tak často ako to len bolo možné. Rada by mu zariadila šťastnú budúcnosť a bola si vedomá toho, že splniť to môže iba Boh. Čím dlhšie sa za neho modlila, tým sa zlepšoval aj jej vlastný život. Až napokon sa jej puto s Bohom obnovilo, ba čo viac, bolo silnejšie ako kedykoľvek predtým. S mužom sa to nevyfarbilo do ružova, ale nie je opustená a ani nestratila schopnosť dôverovať. Myslí si, že ho stretla iba preto, aby sa jej jeho prostredníctvom Boh znovu ukázal a aby sa k nemu vrátila. Keď sa ráno prebudí, nevíta ju temnota, ale na perách má vďaku. Nablízku jej je najvernejší priateľ a už nikdy nemieni dovoliť okolnosti, aby sa od Neho vzdialila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies