Počet nakazených koronavírusom na svete prekročil milión

NETKY.SK • 2 Apríl 2020, 21:51 • 2 min
Počet nakazených koronavírusom na svete prekročil milión

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 presiahol vo štvrtok večer celosvetovo milión. Počet obetí choroby Covid-19 prekročil 51 000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Najviac prípadov hlásia Spojené štáty, najvyšší počet obetí je potom v Taliansku. Dobrou správou je, že z nákazy sa už celosvetovo vyše 210 000 ľudí zotavilo.

 

Zhruba tretinu všetkých potvrdených prípadov obstarali Spojené štáty. Viceprezident Mike Pence v rozhovore pre CNN uviedol, že situácia v USA sa bude zrejme vyvíjať rovnako ako v Taliansku, ktorá je koronavírusom postihnutá najviac zo všetkých európskych krajín.

 

"Domnievame sa, že táto situácia bude najpodobnejšia tej, čo nastane v Spojených štátoch," priznal Pence. Zhruba deväťdesiat percent všetkých amerických štátov už zaujalo bezpečnostné opatrenia v podobe zákazov voľného vychádzania a ďalších reštrikcií.

 

 

Vo štvrtok o siedmej večer SELČ prekročil počet obetí choroby Covid-19 vo svete 51 000. Ukázala to štatistika americkej univerzity Johnsa Hopkinsa.

 

Najviac obetí je v Taliansku, kde podľa čísel zo štvrtkového večera chorobe podľahlo 13 915 nakazených, nasleduje Španielsko s 10 003 mŕtvymi, USA s 5373, Francúzsko s 4032, Čína s 3318 a Irán s 3160. Vo Veľkej Británii je 2921 mŕtvych. Viac ako tisíc obetí je v Holandsku a v Belgicku, tesne pod touto hranicou zostáva Nemecko.

 

 

Podľa expertov v Taliansku šírenie nového typu koronavírusu vrcholí, aj keď na jasný trend v počte nakazených si bude treba ešte nejaký týždeň počkať.

 

Infikovaných pribúda aj v Slovenskej republike, momentálne ich je 426.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies