Rokovania o znižovaní platov hráčov v Serii A sa odložili

NETKY.SK • 31 Marec 2020, 08:00 • 2 min
Rokovania o znižovaní platov hráčov v Serii A sa odložili

RÍM - Únia talianskych futbalistov (AIC) a kluby Serie A odložili rozhovory, v rámci ktorých mali hovoriť o znížení platov hráčov a budúcnosti sezóny prerušenej z dôvodu pandémie nového koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obavy pred ukončením sezóny 

Podľa únie Talianska futbalová federácia (FIGC), ligoví predstavitelia a medzinárodné inštitúcie budú pokračovať v diskusii, ako a kde nájsť v najbližších týždňoch finančné zdroje na podporu hráčov. "Samozrejme, silnejú obavy, že sa ligy skončia. Preto musíme čeliť problému ukončenia sezóny, čo sa dotkne športových výsledkov i zmlúv hráčov," uviedol prezident AIC Damiano Tommasi.

 

img

 

Opatrenia sa budú predlžovať

Taliansky minister športu Vincenzo Spadafora nedávno vyslovil, že navrhne predĺženie celoštátneho zákazu športových akcií do konca apríla. Najvyššia futbalová súťaž Serie A a ďalšie podujatia sú momentálne pozastavené do 3. apríla, ale podľa Spadaforu je pri súčasnom stave koronavírusovej krízy tento termín "reštartu" nereálny.

 

img

 

Situácia v Taliansku a vo svete

V Serii A sa nehrá od 9. marca, pozitívny test na koronavírus malo minimálne pätnásť futbalistov najvyššej súťaže. Celkovo v Taliansku evidovali k utorku ránu vyše 101 000 prípadov ochorenia COVID-19 a 11 591 obetí. Celosvetovo je v 199 krajinách/územiach potvrdených viac než 785 000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu 37 810 osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies