Umelci sa spájajú a organizujú online koncerty

NETKY.SK • 20 Marec 2020, 13:06 • 2 min
Umelci sa spájajú a organizujú online koncerty

Krízová situácia, ktorá na Slovensku v súvislosti s koronavírusom nastala, zasiahla okrem iného množstvo umelcov, organizátorov podujatí či kultúrne centrá. Umelci nepopreli svoju kreativitu a aj v týchto ťažkých časoch sa vynašli. Mnohí organizujú online koncerty, ktoré môžu ich fanúšici sledovať z pohodlia domova.

slovakia

left justify in out

Platforma "Aby kultúra žila"

Iniciatíva Aby kultúra žila vznikla ako reakcia na túto situáciu - umelcom v núdzi chce pomôcť preklenúť najnáročnejšie obdobie a zároveň vytvoriť nový formát festivalu. Ten by mal kultúru priniesť opäť bližšie k svojim fanúšikom a to bezpečne a bez rizika šírenia nákazy, informovala o tom Daniela Grečnerová.

Jedným zo zakladateľov iniciatívy je fotograf a jazzový hudobník Peter Konečný, ktorý spustil iniciatívu svojim blogovým príspevkom. V ňom upozorňuje na beznádejný stav, v ktorom sa zo dňa na deň ocitlo množstvo jeho priateľov. Pripojila sa k nemu Zuzana Suchová, Michal ŠvihraOndrej Geče, Daniela Grečnerová Tatiana Kravčenko. Spoločne spustili 13. marca platformu Aby kultúra žila, pod ktorú pripájajú live stream koncerty z celého sveta a v spolupráci s kapelami organizujú online výzvu na podporu umelcov v ohrození.

 

img

Najbližšie dni tak iniciatíva prinesie viacero domácich „gaučových koncertov” umelcov z bezpečného priestoru domova. Akonáhle to situácia dovolí, chystá iniciatíva prvý virtuálny festival, ktorý prinesie umelcom možnosť vysielať online svoje koncerty z pódia s profesionálnym ozvučením a svetlom - avšak so zabezpečením všetkých aktuálnych nariadení. "Chceme pomôcť umelcom a ľuďom z pridružených profesií a dávame k dispozícii naše technológie a platformu na šírenie live vysielaní koncertov a na realizáciu výzvy na podporu - symbolicky, cez vstupenky," vysvetluje Švihra. 
 

Online koncerty organizujú aj ďalší umelci

Jeden z umelcov, ktorí sa rozhodli online koncerty usporiadať, je aj Patrik "Rytmus" Vrbovský. Rytmus bol v decembri z organizačných dôvodov nútený zrušiť obrovský koncert k novému albumu Kontrafaktu "Real Newz", marcový náhradný dátum mu prekazil koronavírus. Svoj online koncert odohrá v klube Ministry of fun, ľudia si ho budú môcť vychutnať z pohodlia domova. Na sociálnych sieťach Facebook a Instagram odohrá online koncert Michal Dušička (Majk Spirit)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

 

Aj zahraniční umelci sa pridali k iniciatíve

Veľké zahraničné hviezdy chcú motivovať svojich fanúšikov, aby ostali doma a predišlo sa tak šíreniu vírusu. Online koncerty na sociálnych sieťach usporiadali aj umelci ako Jonh Legend, Pink, Coldplay či U2.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Coldplay🌙☀️ (@coldplay),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies