V Indii usporiadali hromadné pitie kravského moču ako boj s koronavírusom

NETKY.SK • 16 Marec 2020, 20:59 • 2 min
V Indii usporiadali hromadné pitie kravského moču ako boj s koronavírusom

S koronavírusom sa každá krajina vysporiadava po svojom. V Indii usporiadala 14. marca hinduistická skupina Akhil Bharat Hindu Mahasabha (všeindická hinduistická únia) hostinu, kde sa podával veriacim kravský moč. Ten by ich mala ochrániť vraj od koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hinduisti uctievajú kravu ako posvätné zviera a niektorí z nich veria, že jej moč má liečivé účinky.

 

 

Odborníci varujú

Na hromadnom pití kravského moču dorazilo do hlavného sídla skupiny Akhil Bharat Hindu Mahasabha v Novom Dillí asi 200 ľudí a organizátori plánujú podobnú akciu zopakovať aj v iných mestách po celej krajine.

 

Hoci odborníci opakovane upozorňujú, že kravský moč nelieči žiadne závažné choroby, ako je napríklad rakovina, a rovnako tak ani nebude fungovať ako účinná prevencia pred koronavírusom, hinduisti sú iného názoru.

 

Hidnuisti sú iného názoru

Pitie kravského moču ako spôsob, ktorým sa dá liečiť rakovina, obhajoval aj rad členov hinduistickej a nacionálne orientovanej Indickej ľudovej strany premiéra Narendra Módího.

 

 

Guvernér indického štátu Asám na severovýchode Indie Jagdíš Mukhi potom pred necelým mesiacom počas zhromaždenia zákonodarcov vyhlásil, že kravský moč a kravský trus možno použiť na liečbu koronavírusu.

 

V Indii zatiaľ zaznamenali 107 prípadov ochorenia koronavírusu. Dvaja z nakazených chorobe COVID-19 podľahli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies