Kariéru môžu zastaviť aj nevhodné fotky zavesené na sociálnych sieťach

NETKY.SK • 27 Október 2011, 21:41 • 2 min
Kariéru môžu zastaviť aj nevhodné fotky zavesené na sociálnych sieťach

Kariéru môžu zastaviť aj nevhodné fotky zavesené na sociálnych sieťach

slovakia

left justify in out

img

Zamestnanci by si mali dávať pozor na príliš dlhé zdržiavanie sa na internete. "Preto niektoré firmy monitorujú nielen to, koľko času sú ich zamestnanci "online", ale aj to, na ktorých konkrétnych stránkach. Prehnané navštevovanie sociálnych sietí v pracovnom čase tak môže byť vnímané ako závažný problém," vysvetlila pre TASR Klára Javorská z personálnej spoločnosti Trenkwalder.

Dodala, že mnohé spoločnosti z tohto dôvodu prístup na sociálne siete, najmä facebook.com, blokujú. V prípade, ak aj firma tento prístup umožňuje, pracovníci by mali pristupovať striedmo k pridávaniu si priateľov z radov kolegov či nadriadených, ako aj k zverejňovaniu informácií. "Ohováranie šéfa či zverejňovanie citlivých vnútrofiremných informácií môže viesť minimálne k zhoršeniu vzťahov na pracovisku, ale aj k ukončeniu spolupráce," upozornila.

Podľa Javorskej veľké škody môžu napáchať nielen zverejňované informácie, ale aj fotografie, a to napríklad zo súkromnej oslavy, na ktorej sa pracovník pod vplyvom alkoholu správal neprimerane. "Ak ju totiž uvidí nadriadený, môže dôjsť k vedomému či podvedomému poškodeniu obrazu daného zamestnanca v očiach nadriadeného," uzavrela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies