Prokurátor žiada pre Mariana K. v kauze zmenky vyšší trest

NETKY.SK • 6 Marec 2020, 11:27 • 2 min
Prokurátor žiada pre Mariana K. v kauze zmenky vyšší trest

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry podal v kauze falšovania zmeniek za desiatky miliónov eur odvolanie. Informáciu potvrdila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

Nespokojnosť

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta podal vo veci zmeniek odvolanie s cieľom uloženia trestu prepadnutia majetku a 20-ročného nepodmienečného trestu odňatia slobody len u obžalovaného Mariana K.," povedala.

 

img

 

Rozsudok znel nasledovne
V kauze falšovania miliónových zmeniek senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku 27. februára uznal podnikateľa Mariana K. a exriaditeľa TV Markíza Pavla R. za vinných. Zároveň im obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia. Marian K. má tiež zaplatiť pokutu 10 000 eur.

 

img

 

Zmenky nepochádzajú z roku 2000

Súd tak uznal argumenty obžaloby, že zmenky v hodnote 69 miliónov eur, ktorých vyplatenia sa v občianskoprávnom konaní na súde domáhal Marian K. voči Pavlovi R. a spoločnosti Markíza Slovakia nepochádzajú z roku 2000, ako tvrdili obžalovaní. Podanie odvolania po vynesení rozsudku avizoval advokát obžalovaných Marek Para.

 

img

 

Prepadnutie majetku sa nekoná
Súd pôvodne pri Marianovi K. prepadnutie majetku nenariadil. Predseda senátu v tejto súvislosti argumentoval tým, že keď nedošlo k vyplateniu sfalšovaných zmeniek, nebola spôsobená škoda.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies