Slovensko v Lige národov proti susedom, pocestuje aj na sever Európy

NETKY.SK • 3 Marec 2020, 21:34 • 2 min
Slovensko v Lige národov proti susedom, pocestuje aj na sever Európy

BRATISLAVA - Žreb Ligy národov bol z pohľadu Slovenska prijateľný. V budúcom ročníku tejto futbalovej súťaže sa naši reprezentanti predstavia v 2. skupine B-divízie.

slovakia

left justify in out

Žreb 

Súpermi Slovenska v Lige nárorov budú postupne Česko, Škótsko a Izrael. Rozhodol o tom dnešný žreb v holandskom Amsterdame.

 

V treťom nasadzovacom koši 
Súboje sa uskutočnia od septembra do novembra 2020. Zverenci trénera Pavla Hapala pri žrebe figurovali v treťom nasadzovacom koši spolu s Turkami, Írmi a Severnými Írmi. Niekdajší stredopoliar holandskej reprezentácie Rafael van der Vaart prižreboval Slovákov k Izraelčanom zo štvrtého koša, neskôr k ním pridal Škótov z druhého a Čechov z prvého koša.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FENlandia (@fenlandiabg),

 

Slovákom reorganizácia súťaže pomohla
Slováci na jeseň 2018 neuspeli v konfrontáciách s Čechmi a Ukrajincami a v 1. skupine B-divízie Ligy národov obsadili so ziskom troch bodov poslednú tretiu priečku. Pôvodne mali teda zostúpiť z B do C-divízie novoutvorenej súťaže európskych reprezentačných tímov, ale po jej reorganizácii sa udržali v "béčku".

 

img

 

Podľa rankingu 
Liga národov oproti svojej premiére prešla zvýšením počtu účastníkov v A, B a C-divízii, namiesto dvanástich tímov bude v každej z týchto divízií súťažiť šestnásť mužstiev. Naopak vo výkonnostne najslabšej D-divízii sa predstaví iba sedem najslabších tímov z pôvodne šestnástich. Celkovo 55 účastníkov Ligy národov 2020/2021 už pred žrebom rozdelili do výkonnostných divízií a košov podľa renkingu národných tímov UEFA, na základe toho potom prebehol samotný žreb.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UEFA EURO 2020 (@euro2020),

 

Program zápasov SR 
Formát Ligy národov v skupinovej fáze sa nezmenil, všetky tímy však pri zvýšenom počte účastníkov odohrajú v septembri, októbri a novembri 2020 nie štyri, ale šesť zápasov. Slováci sa na jeseň 2020 stretnú s každým súperom systémom doma aj vonku. Víťaz postúpi do A-divízie LN, posledný v tabuľke zostúpi do C-divízie. Finálový turnaj so štyrmi účastníkmi, víťazmi jednotlivých skupín A-divízie, odohrajú v termíne 2.- 6. júna 2021. Z druhého ročníka LN dve mužstvá dostanú šancu bojovať v dodatočnej kvalifikácii o účasť na MS 2022 do Kataru.

 

img


Zloženie skupín B-divízie európskej futbalovej Ligy národov 2020/2021 podľa utorkového žrebu v holandskom Amsterdame:

B-divízia:
1. skupina: Rakúsko, Nórsko, Severné Írsko, Rumunsko
2. skupina: Česko, Škótsko, SLOVENSKO, Izrael
3. skupina: Rusko, Srbsko, Turecko, Maďarsko
4. skupina: Wales, Fínsko, Írsko, Bulharsko

 

Tabuľký všetkých štyroch divízií

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UEFA EURO 2020 (@euro2020),

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies